PYBS ne zaman yatacak? PYBS bursu ne zaman yatacak 2021? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu olunca detaylarını haberimizde derledik. Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı sonrasında burs almaya hak kazanan öğrencilerin PYBS ne zaman yatacağı hakkında sıkça sorulan soruların yanıtını haberimizde araştırdık. Peki, PYBS ne zaman yatacak? PYBS bursu ne zaman yatacak 2021? İşte tümde detaylar haberimizde…

PYBS NE ZAMAN YATACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınavı ile belirli bir gelirin altında geliri olan ailelerin başarılı olan öğrencilerine burs bağlanmaktadır. Bursluluk sınavı her yıl 1 defa yapılmakta.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen PYBS sınavı 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu bir sınavdır. Başarılı olan öğrencilerin hesaplarına ise ödemeleri aylık olarak yapılmaktadır. Sınava katılan öğrencilere 100 soru sorulur.

Başarılı olan öğrenciler burs almaya hak kazanır. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına giriş için aranan bazı şartlar bulunuyor. Bu şartları taşıyan öğrenciler sınava girmeye hak kazanıyor. PYBS 2021'in ilk 6 ayında 340 TL olarak yatacak.

PYBS BURSU NE ZAMAN YATACAK 2021?

PYBS bursları bundan böyle her ayın 25 inde ayda 1(bir) olmak üzere yatırılacaktır. İlk burs okul açıldıktan sonra yaklaşık 2 hafta içerisinde yatırılmaktadır. Zamanla sistemsel sorunların yaşanmasından dolayı bazı yıllarda bursların yatırılmasında zaman gecikmesi olduğu gözlemlenmiştir. İlk PYBS bursunuz eylül ya da ekim ayı içerisinde alacağınızı bilmenizi isteriz.

PYBS bursu genelde ayın ilk iki haftasında yatıyordu. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nın bursu normal şartlarda ayın ilk iki haftasında yatıyor. Fakat bu ay henüz yatmadı. Bu ödemeler bazen ay sonuna, hatta bir sonraki ayın başına sarkabiliyor. PYBS burs sorgulama için e-Okul sistemi kullanabilir.

PYBS BURS SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim