Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın görevini devrediyor.

26 Mart Cuma günü yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında görevini bırakacak olan Aydın, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevinden de ayrılmış olacak.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bugün yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında genel müdürlük görevini rutin süreç dahilinde devredecek.

Konuya ilişkin Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada, Hüseyin Aydın'ın genel müdürlük görevini devredeceği belirtilirken 'istifaen ayrılmasının' söz konusu olmadığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"15.07 2011 tarihinden itibaren Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Sayın Hüseyin Aydın, 26 03 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan olağan genel kurulda görevini devredecektir. Genel müdürlük görevinden istifaen ayrulması söz konusu değildir." 

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı Hakkında

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini 26 Mart 2021 tarihinde devrettiğinden, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi de tamamlanmıştır. Birliğin Statüsü’ne göre yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi genel müdürler arasından ismen seçilmektedir. Birlik Başkanlığı’nı 20 Nisan 2011 tarihinden itibaren sürdüren Hüseyin Aydın’a Türkiye ekonomisine, bankacılık sektörüne ve Birlik çalışmalarına sağladığı değerli katkılar; zor dönemlerde Birliği temsil ederken gösterdiği kapsayıcı, yapıcı, özverili, iletişime açık, çözüm odaklı yaklaşımı nedeniyle teşekkür eder, esenlikler dileriz.

HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?

Hüseyin Aydın, 1959 yılında Borçka/Artvin'de dünyaya gelmiştir.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nden mezun olan Aydın, meslek hayatına Ziraat Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlamıştır.

Aydın, Ziraat Bankası'nda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 28.03.2003-13.04.2005 tarihleri arasında Halk Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve 28.04.2004-12.11.2004 tarihleri arasında Mülga Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

14.04.2005-31.05.2005 tarihleri arasında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Aydın, 31.05.2005 tarihinde Halk Bankası Genel Müdürü oldu.

15.07.2011 tarihi itibariyle Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak göreve başlayan Aydın, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Hüseyin Aydın evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim