Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki İbrahim Tüser doğuştan ayaksız dünyaya geldi. İbrahim'in yürümesi için yoğun çaba sarf eden babası geçen yıl iş kazasında hayatını kaybetti. En büyük hayali yaşıtları gibi koşup oynamak olan İbrahim hayata yardımsever gönüllüler sayesinde tutundu. Protez ayakları takılan İbrahim ilk olarak babasının mezarına gitti.

DOĞUMDAN SONRA 2 GÜN OĞLUMU GÖSTERMEDİLER

5 kız çocuğunun ardından erkek çocuğu çok istediklerini belirten anne Semra Tüser, "15 yıl önce evlendim. Hamileyken oğlum olacağını öğrendiğimde çok sevindik. Doğum olduktan sonra hastanede iki gün boyunca oğlumu göstermek istemediler. Doğumdan üç gün sonra öğrendim. Annem göstermek istemedi. Anne neden çocuğumun kundağı çok kısa, çocuğumun bacağını düzelt diyordum. Benden gizli telefon görüşmeleri yapılıyordu. Gelen ağlıyor, giden ağlıyordu. Beni psikiyatriste götürerek söylediler. Eşim bana çok destek oldu." dedi.

"BEN DE OKULA GİDECEĞİM"

Eşinin ölümünden sonra yalnız kaldıklarını belirten Semra Tüser, "Eşim vefat ettikten sonra da protez için söz verdiler. Ama geri dönüş olmadı. İbrahim engelinden dolayı okula gitmek istemiyordu. Taziye için buraya gelen İHH yardım gönüllüleri bize protezi alacaklarını söylediler. Protezleri duyunca bana, "Anne sadece bu dönem evde eğitimime devam edeceğim. Ondan sonra arkadaşlarımla birlikte ben de okula gitmek istiyorum. Protezlerimi taktıktan sonra ben de okula gideceğim" dedi. İlk protez takılacağını duyduğunda kar yağmıştı. Karı emekleyerek geçip amcalarına gitmişti. Amcalarıyla benim ayaklarım oluyor diye sevincini paylaşmıştı" diye konuştu.

İBRAHİM "BEN DE BÜYÜYÜP İNSANLARIN DERDİNE KOŞACAĞIM" DİYOR

"Benim oğlum var, iyi ki var, iyi ki doğdu. O bizim için çok değerli. Ailemizin tamamı için çok değerli" diyen Semra Tüser, "Burası 6 ay hep karlı. İbrahim hep kar seyrediyor. Dışarı çıkamıyor. Şimdi protezleri gelince çok sevindi. 'Okuyup büyüyünce ben de yardım faaliyetlerinde çalışacağım. İnsanların dertlerine koşacağım' diyor. İbrahim ilk ayakkabısını giydi. İlk sözü keşke babam da yanımızda olsaydı, oldu. İHH'ya çok teşekkür ediyorum" sözleriyle duygularını anlattı.

Editör: TE Bilisim