Dünya Sağlık Örgütü tarafından kamuoyunu bilgilendirmek üzere düzenlenen toplantı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca davet edildi. Fahrettin Koca'nın da katılacağı dünya basınının yakından takip ettiği toplantı bu akşam saat 18.00 ile 19.00 arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

  TÜRKİYE'DEKİ SÜRECİ ANLATACAK

Sağlık Bakanı Koca'nın toplantıda  Kovid-19'un sağlık çalışanları üzerindeki etkisi, sağlık çalışanlarının korunması için atılan adımlar ve Türkiye'deki sağlık çalışanlarının aşılanmasındaki son durum hakkında görüş ve değerlendirmelerini uluslararası kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. 

TÜRKİYE SÜRECİ BAŞARIYLA YÖNETİYOR

Fahrettin Koca'nın davet edilmesinde Türkiye'nin başarıyla sürdürdüğü Kovid-19 mücadelesi, üstlenmiş olduğu küresel liderlik ve sağlık çalışanlarına yönelik yaklaşımı etkili oldu. Kovid-19 salgını sürecinde sağlık yatırımlarını ihmal etmeyen Türkiye'nin salgını yönetmedeki adımları birçok ülkeye örnek olmaya devam ediyor. Aşılamaya da hızla devam eden Türkiye'nin salgın sürecindeki başarıları Dünya Sağlık Örgütünün de gündeminde olacak. 

DÜNYA BASININ GÖZÜ BURADA

Uluslararası medya başta olmak üzere tüm dünya tarafından çok yakından takip edilen ve büyük ilgi gören brifing, bugün 18.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. DSÖ'nün teknik altyapısı kullanılarak gerçekleştirilecek canlı yayına DSÖ'nün "Kovid-19 web sitesi" ve sosyal medya hesaplarından erişilebilecek.

Editör: TE Bilisim