Üçüncü kez KONUTDER Başkanı seçilen Z. Altan Elmas, ”KONUTDER olarak Türkiye’nin kalkınmasında üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. 3. kez oy birliğiyle başkanlık görevini birlikte yürüteceğimiz tüm dernek üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra da sektörümüzün sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yabancıya konut satışında rekor kırdıran gelişmeye öncü olduk”

KONUTDER olarak sektörün iyileşmesi ve gelişmesi için önemli gelişmelere imza attıklarını belirten Elmas; “2018 yılında KONUTDER talebi ile yabancıya konut satışında vatandaşlık edinimi için gereken 1 milyon dolarlık bedelin 250 bin dolara çekilmesine öncü olduk. Bu gelişmeyle çok ciddi anlamda vites büyüttük ve yıllık 5 milyar doları aşan satışlar gerçekleştirdik. Doğrudan yabancı yatırımlarının son yıllarda oldukça düşmesine rağmen “yabancıya konut satışında” sadece son 3 yılda 15 milyar dolar, son 6 yılda ise 25 milyar dolar döviz geliri elde ettik” dedi.

“Yabancı satış gelirini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflemekteyiz”

Elmas; “Önümüzdeki dönemde yeni teşvikler ve gayretlerle yıllık 5,5 milyar dolara ulaşan yabancı satış gelirini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflemekteyiz. Uzun vadede ise 20 milyar dolarlık rakamlar ülkemiz için hiç uzak hedefler değil. Bugünkü mevcut durumda yaklaşık 100 ülke vatandaşına konut satmaktayız ve buna rağmen rakamlar daha çok düşük seviyelerde. Bu konudaki gayretimizi hükümetimizle birlikte büyüteceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim