Çocuk yardım parası alma koşulları arasında bulunan noktalara dikkat edilmelidir. Çocuk yardım parası şartları ise şu şekildedir:

  • Çocuk yardım parası alabilmenin ilk koşulu çocukların 5 yaşını tamamlamış olması gerekir.
  • Çocuğun annesinin T.C uyruklu olması gerekir.
  • Çocuk parasının alınabilmesi için çocuğun nüfusa kayıt olması gerekir ve kimliğinin alınması gerekir.

Çocuk Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çocuklar için yardım ücreti başvurusu gerekli kurumlara yapılmalıdır. Bu kurumlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezleridir. Çocuk yardım parası başvurusunda bulunan kişilerin doğum yardımı başvuru formunu doldurması gerekir. İncelenen dilekçilerin sonucuna göre yardım başvurusu onaylanacaktır. Aynı zamanda e- devlet üzerinden online olarak başvuruda bulunulabilmektedir. Sistemde yer alan e-hizmetler sekmesinden yararlanarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı seçeneği tıklaması gerekir.

Yurt Dışında Yaşayanlar İçin Çocuk Yardım Parası Şartları Nelerdir?

Yurt dışında yaşayan kişilerin çocuk yardım parası alma koşulları bulunmaktadır. Bu aşamada gerekli olan belgelerin sıralanışı şu şekildedir:

  • Doğum yardımı başvuru dilekçesi doldurulmalıdır.
  • Annenin kimlik fotokopisi ve bebeğin kimlik fotokopisi alınmalıdır.
  • Doğum belgesi başvuruda bulunan kişiler tarafından yanlarına alınmalıdır.

Bu belgeleri sağlayan kişilerin başvuruda bulunması mümkündür.

Ne Zaman Çocuk Yardım Parası Yatar?

Çocuk yardım parası alma zamanı başvuruda bulunulan zamandan birkaç aydan sonra yatırılmaya başlanır. PTT şubelerine yatırılan yardım paralarını ilgili kişiler şubelere giderek alabilmektedir. Çocuk yardım paraları her ayın 24’ü ve 28’i arasında yapılmaktadır. Annelerin T.C kimlik numaralarına göre takvimlerde değişen aralıklarda ödeme alabilir.

Çocuk Yardımı Parası Ödemesi Ne Kadardır?

Çocuk yardımı ödemelerinde erkek çocuk ve kız çocuklar için ayrı ödemeler yapılmaktadır. İlköğretim çağında olan kişiler için erkek öğrenciler için aylık 35 TL, kız öğrenciler için aylık 40 TL ödeme yapılır. Ortaokul çağındaki çocukların ödemelerinde ise erkekler için aylık 50 TL, kızlar için aylık 60 TL ödeme yapılır. Gerekli olan çocuk yardım parası şartları sağlayan kişiler yardım ödemelerini düzenli olarak her ay alabilir.

Çocuk Yardım Parası Şartları Ne Durumlarda Sağlanmaz?

Yardım parası için gerekli olan şartları sağlayan kişiler yardımı almaya başlayabilir. Ancak bazı durumlarda şartları başlangıçta sağlayan kişiler artık sağlayamayabilir. Çocuk yardım parası iptal edilmesi için özel durumlar olmalıdır. Kişilerin yardım parası için muhtaç durumundan kurtulmuş olması halinde yardım parası iptal edilebilir. Aynı zamanda çocukların okula gitmemesi, okulu bırakması halinde yardım parası iptal edilecektir.

Çocuk Yardım Parası Başvurusu Nasıl Sorgulanır?

Çocuk yardım parası almak isteyen kişilerin başvuruda bulunduktan hemen sonra süreci yakından takip etmelidir. E-devlet ve PTT üzerinden çocuk yardım başvuru sorgulaması yapılabilmektedir. Kişilerin e-devlet uygulamasında gerekli olan bilgileri doldurması ve sisteme giriş yapması ile sorgulama işlemlerine başlaması mümkündür. Diğer bir seçenek ise kişilerin PTT şubelerine giderek başvuru sonuçları hakkında bilgi edinmesidir. Kişilerin evlerine en yakın olan PTT şubesine giderek başvurularını takip etmesi mümkündür.

Çocuk Yardım Parası Şartları Sağlandıktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

Çocuk yardım parasına başvuruda bulunan kişilerin gerekli şartları sağladıktan sonra çocuk yardım parası ödeme koşullarını öğrenmelidir. Ödeme koşullarının öğrenilmesi ve her şeyin kabul edilmesi halinde kişilerin başvurularını sorgulaması gerekmektedir. Sorgulamaların yapılması ve gerekli koşulların sağlanması halinde ödemeler düzenli olarak takip edilmelidir.

Çocuk yardım parası almak isteyen kişilerin gerekli koşulları ve belgeleri sağlaması gerekir. Çocuk yardım parası şartları sağlanan kişiler tarafından başvurular oldukça kolay yapılabilmektedir. En yakın PTT şubesine giderek yardım paraları alınabilmektedir.

Editör: TE Bilisim