Bu durumlar, söz konusu sağlık kurumunun o anki hizmet yoğunluğuna göre değişir. Örneğin bir tahlil sonucuna ulaşmak on dakika veya on gün sürebilir. Bununla birlikte günümüz şartlarında internetten tahlil sorgulama yapmak da mümkündür.

Bunun için E – Nabız uygulaması kullanılabilir. Fakat bu uygulamanın teknik aksaklıkları dolayısıyla pek çok kullanıcı E – Nabız uygulaması üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirmede sorun yaşayabilir. Bu durumda başvurulması gereken hizmet, (eğer varsa) tahlil olunan sağlık kurumunun web sitesidir. İnternetin yaygınlaşmasından dolayı günümüzde pek çok sağlık kurumu sanal ortamdan randevu verme ya da tahlil sorgulatma işlemlerini yapar. Örneğin Ege Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen son bir yıllık tahlillerin raporlarını görüntülemek için http://155.223.130.36/Egelab/Pages/SonucListesi.aspx bağlantısı kullanılabilir.

E – Nabız’a Nasıl Giriş Yapılır?

E – Nabız giriş yapma işlemlerinin E – Devlet üzerinden gerçekleştirilebildiği bir uygulamadır. Daha önce bir E – Nabız hesabı açmamış olanlar, E – Devlet hesapları aracılığıyla bu uygulamanın giriş ve üyelik ekranına ulaşabilir. İstenen bilgileri aslına uygun şekilde verdikten sonra telefona gelecek olan onay kodu ile uygulama kullanılmaya başlanır. Fakat sistemdeki yoğunluktan dolayı pek çok vatandaşın E – Nabız üyeliği oluşturma sırasında sorun yaşadığı bilinir.

E – Nabız Test Sonucu Sorgulama Nasıl Yapılır?

E – Nabız Corona test sonucu öğrenme işlemleri için uygulamaya giriş yapmaya gerek yoktur. Yani bu uygulama için bir hesap oluşturmamış olanlar da E – Nabız’ın anasayfasını kullanarak sorgulama işlemini yapabilir. İnternetten COVID – 19 test sonucu öğrenmek isteyenler, testten sonra kendilerine verilmiş olan barkod numarası ile TC kimlik numaralarının son 4 hanesini kullanarak kolayca sorgulama yapabilir. Ayrıca TC kimlik numarasının son 4 hanesini kullanmak yerine pasaport numarasının son 4 hanesi de kullanılabilir. İlgili bağlantı ise şudur: https://enabiz.gov.tr/PcrTestSonuc/Index

Tahlil Sonuçları E – Nabız’a Ne Zaman Düşer?

Laboratuvar tahlil sonucu sorgulama işleminin yapılabilmesi için, söz konusu veriler sisteme girilmiş olmalıdır. Bunların sistemde görünür hale gelmesi ise yaklaşık olarak tahlilden 3 – 5 saat sonradır. Fakat sisteme veri girişi, tıpkı tahlilin sonuçlanma süresinde olduğu gibi hastanenin genel hizmet durumuna da bağlıdır. Eğer hastane yoğun hizmet verilen bir süreçte ise E – Nabız üzerinden tahlil verilerine ulaşmak zor olabilir.

E – Devletten Tahlil Sonuçlarına Nasıl Bakılır?

E – Devlet üzerinden tahlil sonucu öğrenme işlemi yapılamaz. Yani hizmet araması yapmak için ilgili kutucuğa “tahlil sorgulama” ve benzeri ifadeler yazıldığında buna dair bir hizmete ulaşmak mümkün değildir. Fakat bu uygulama kullanılarak E – Nabız’a geçiş yapmak ve sorgulamayı bu kanaldan gerçekleştirmek mümkündür. Online tetkik sonuç sorgulama işlemleri, Sağlık Bakanlığı’nın yeni geliştirmiş olduğu bir proje olan MELİS sayesinde yapılabilir. Bunun için, https://melis.saglik.gov.tr/hastasonuc# linkine tıklayarak gerekli bilgileri kutucuklara yazmak yeterlidir. 

Tahlil Sonuçlarında Kayıt No Nedir?

Kayıt no öğrenme için tahlil tüpünün üzerindeki barkoda bakmak yeterlidir. Genel olarak bu barkodun birkaç kopyası tahlil sahibine sunulur. Barkodun aslı ise tahlil tüpünün üzerine yapıştırılır. Bu barkod, söz konusu tahlil unsurunun hangi hastaya ait olduğu ayırt edebilmek için kullanılır. Tahlil sonucunu sorgularken ise barkodlar üzerinde yer alan kayıt numaralarını ilgili yerlere yazmak gerekir. Laboratuvar tahlil sonucu sorgulama yapmak isteyenler, tahlilden sonra kendilerine verilen bu barkodları kaybetmemelidirler.

Editör: TE Bilisim