Veysel Demirci / Eczacı

Yapılan tetkiklerde, böbrek ve diyaliz hastalarının dışında magnezyum değeri düşük çıkmamaktadır. Bunun nedeni SERUM MAGNEZYUM değerlerine bakılmasıdır. Oysa bu doğru değildir. Doğru olan, olarak HÜCRE İÇİ MAGNEZYUM değerine bakılmasıdır. Dünya nüfusunun %80’inde hücre içi magnezyum düşüklüğü göz ardı edilmemelidir.

Peki magnezyum konusunda sorun ne?

Sizler, biz eczacılar ve doktorlar, artık magnezyum eksikliğinin yol açtığı sorunların farkındayız. Aradığımız cevap şu: Hangi soruna hangi magnezyumu kullanmalıyız?

Magnezyum seçiminde yol haritası:

EN KÖTÜ MAGNEZYUM FORMU

Magnezyum oksit: Güçlü bir müshil etkisine sahip.

Büyük oranda magnezyum içermesine rağmen, biyolojik olarak yararlanımı düşüktür ve ishale neden olur.

DİKKAT! AĞIZ YOLUYLA KULLANILMAZ

Magnezyum sülfat: Damar içi uygulamalarda kullanılır, ağız yolu ile kullanılmaz. Ciltten emilebilirliği olduğu için “Epsom” banyo tuzlarında da bulunur.

DOĞRU SEÇİM

Magnezyum Sitrat: Okside iyi bir biyoyararlanıma sahip, yaygın olarak kullanılan bir formdur. Sindirim kanalında çok hızlı bir şekilde emilir, aynı zamanda ishal yapmaksızın dışkı gevşetici bir etkiye sahiptir. Magnezyum iletimi için güvenilir bir seçenektir.

HARİKA BİR TERCİH

Magnezyum Aspartat: ( Türkiye’de bulunmuyor) Oksit ve sitrat ile karşılaştırıldığında bu formun biyoyararlanımı daha yüksektir.

Magnezyum ve potasyum aspartat kombinasyonunun yorgunluk üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu ve kas hipereksitabilitesini azalttığını gösteren bazı umut verici klinik denemeler bulunmaktadır. Hem magnezyum hem de aspartik asidin hücresel enerjide kritik oyunculardır.

Sınav öncesinde stres yönetimi

Sınavlara sayılı günlerin kaldığı bu dönemde öğrenciler yılın en zor anlarını aşmak için yoğun ve stresli bir çaba içindeler. Bu dönem stresli geçse de sınav sonunda artık sınav baskısının yaşanmayacağı yeni bir özgürlük dönemine kavuşacaksınız. Sınav önemlidir ancak hemen herkesin bu sınavlardan geçtiğini, sizi ve yeteneklerinizi tanımlayan tek şeyin bu sınav olmadığını unutmayın.

Sınav öncesinde ve sınav esnasında stres yönetiminizi güçlendirecek, odaklanmanızı artıracak ve enerjinizi yükseltecek doğal takviye önerileriyle sizi desteklemeyi düşündüm.

İDEAL BİR SINAV MOTİVASYONU İÇİN ŞU BEŞ GÜCÜ KAZANMALISINIZ!

  1. Zihinsel performans
  2. Odaklanma
  3. Stres yönetimi
  4. Enerji
  5. Hız

Gücü kazanmak için 5 doğal ürün

  1. Omega-3 1000mg
  2. C Vitamini 1000mg
  3. B6-B9-B12 kombinasyonu
  4. D3 Vitamini
  5. Probiyotik (Lactobacillus Rhamnosus GG suşu)

Güçlü bir sınav motivasyonu için bu ürünlerin eş zamanlı olarak kullanılması önemlidir.

Bağırsak bozukluğu riskine karşı sınavdan 1 gün önce ve sınav sabahı Reflor veya Maflor vb (Saccharomyces Boulardii içeren) bir probiyotik kapsülü alınabilir.

Editör: TE Bilisim