Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ, PKK ve eli kanlı Ermeni terör örgütlerinin Türkiye’ye uluslararası alanda iftira attığını ifade etti. Terör örgütleriyle Türkiye’yi köşeye sıkıştıramayanların şimdilerde organize suç örgütlerine bel bağladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Türkiye’nin üzerine belirsizlik kara bulutlarının çöktürülmeye, eski Türkiye özlemlerinin tekrar canlandırılmaya çalışıldığı, terör örgütleri eliyle siyasetin dizayn edilmeye kalkışıldığı 7 Haziran 2015 seçimlerinin asla unutulmaması gerektiğini söyleyerek başladı. Bu dönemde, çukur eylemleriyle vatanın bütünlüğüne, çeşitli terör örgütleri kullanılarak milletin güvenliğine, Suriye’deki karmaşa fırsat bilinerek ülke sınırlarının dokunulmazlığına ve ekonomiye saldırıldığının altını çizen Erdoğan, “Ülkemize, ne şu veya bu dış gücün, ne onların piyon olarak kullandığı örgütlerin, ne de içeride bu kirli senaryoya gönüllü figüran yazılanların istikamet çizmesine izin verdik” dedi.

“AYNI KÜRSÜDEN NİCE İFTİRA ATILDI”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘lağım çukuru’ diye ifade ettiği birtakım iddiaları, Meclis kürsüsünden tekrarladığını belirtti. Erdoğan, “Aynı kürsü nice yalanın, iftiranın, bühtanın, çarpıtmanın mecrası olarak da kullanıldı. ‘Lağım çukuru’ diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfilerin peşinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin işidir. Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin sosyal medya mecraları üzerinden değil demokratik mekanizmalarla yönetildiğini 2023’te bir kez daha göreceklerini söyledi.

“İFTİRACI 3-4 ÖRGÜT VAR”

Dünyada Türkiye’ye uluslararası alanda iftira atan üç-dört terör örgütünün bulunduğunu ifade eden Erdoğan, bunlardan birinin, bölücü terör örgütü PKK ve onun siyasi veya sivil görünümlü uzantıları olduğunu ifade etti. Bir diğerinin tüm unsurları ve imkanlarıyla FETÖ terör örgütü olduğuna işaret eden Erdoğan, “Ülkemize yönelik kampanyaların bir başka önemli destekçisi, eskiden beri batıdaki eli kanlı Ermeni örgütlerinin artığı kuruluşlardır. Şimdi bunlara bir de organize suç örgütleri mensuplarını eklediler” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü.

Nankörlük parayla değil
Erdoğan, geçen hafta Karadeniz’de keşfedilen yeni bir gaz rezervinin müjdesini milletle paylaştıklarını anımsatarak, aynı şekilde yenilenebilir enerjiden petrole ve nükleer güce kadar her alanda eşi benzeri görülmemiş gelişmelere imza attıklarını belirtti.
Bir taraftan da aynı gün Filyos Limanı ile Zonguldak’ta Uzun Mehmet Camii’nin açılışlarını yaptıklarına dikkati çeken Erdoğan, “Bütün bunlar milletimizle hemhal olmanın birer eseridir. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bakıyorsunuz, sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkıp konuşanlara, durmadan hep iftira... Ama nankörlük, biliyorsunuz parayla değil. Varsın devam etsinler” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim