STS eczacılık sınavı nedir, ne zaman 2021? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlardan biri olan STS Eczacılık sınavına başvurular bugün itibari ile başladı. ÖSYM'nin duyurusunun ardından arama motorlarında STS eczacılık sınavı nedir, ne zaman 2021? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

STS ECZACILIK SINAVI NEDİR, NE ZAMAN 2021?

STS Eczacılık sınavı, eczacılık alanında yurtdışı yükseköğretim diploma denkliği için yapılan Seviye Tespit Sınavı'dır.

2021- Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-EUS) ve 2021-Eczacılık Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Eczacılık), 26 Eylül 2021 tarihinde uygulanacak.

Sınava başvurular, 10 – 18 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

HES KODU NASIL ALINIR?

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Editör: TE Bilisim