Ay Yıldız Projesi nedir, nerede?  Ay Yıldız Karargahı hangi ilde? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Ay Yıldız Projesi gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Savunma Bakanlığı Ay-Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Anlamlı günde temeli atılacak proje ile TSK'nın yeni bir karargahı olacak. ABD'nin askeri karargahı Pentagon'u gölgede bırakacağı belirtilen TSK'nın yeni karargahı, tüm askeri yönetimi tek bir çatı altında toplayacak. Peki, Ay Yıldız Projesi nedir, nerede?  Ay Yıldız Karargahı hangi ilde? İşte detaylar…

AY YILDIZ PROJESİ NEDİR, NEREDE?

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, bir harekât merkezi, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin yıldızın farklı uçları olarak tasarlanan proje çerçevesinde ilk etapta Milli Savunma Bakanlığı binası yapımı gerçekleştirilecek.

Kuvvet Komutanlıkları etaplar halinde ve sırasıyla yeni karargah inşa edildikçe buraya taşınacak.

AY YILDIZ KARARGAHI HANGİ İLDE?

Ay Yıldızlı Karargah, Etimesgut'ta yapılacak. Yeni karargah ay-yıldız şeklinde olacak.

NÜKLEER SALDIRIDAN BİLE ETKİLENMEYECEK

Dünyanın en büyük askeri harekat merkezi Pentagon'u bile gölgede bırakacağı belirtilen yeni TSK ve bakanlıkkarargahı, gelecekteki savaş konseptini de dikkate alan, bir nükleer savaşta dahi içerisinde harekâtın yönetileceği bir harekat merkezi olacak.

ABD Savunma Bakanlığı binası beşken şeklindeki mimarisi nedeniyle Latince "beşgen" anlamına gelen "Pentagon" olarak adlandırılıyor. Binada 11 Eylül saldırılarının ardından güçlendirme çalışmaları yapılmıştı.

Editör: TE Bilisim