2022 KİPTAŞ Aydınlıkevler kura ne zaman yapılacak? Tuzla Aydınlıkevler kura çekimi hangi gün 2022? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. İstanbul'da konut projelerine hız veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)iştiraki KİPTAŞ Aydınlık Evler projesinin temel atma törenini gerçekleştirdi. Ödeme koşulları için çalışmaların yoğun şekilde gerçekleştiği Tuzla Aydınlık Evler Projesi benzersiz bir mimari ile inşa edilecek. Projede yer alan cadde dükkanları her ihtiyaca cevap veriyor. Peki, 2022 KİPTAŞ Aydınlıkevler kura ne zaman yapılacak? Tuzla Aydınlıkevler kura çekimi hangi gün 2022? İşte detaylar haberimizde…

TUZLA AYDINLIKEVLER KURA ÇEKİMİ HANGİ GÜN 2022?

KİPTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler hak sahibi belirleme kura çekilişi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile noter huzurunda 13 Ocak tarihinde saat 11:00’de gerçekleşecek. Aydınlık evler kura çekilişi KİPTAŞ’ın sosyal medya hesaplarından canlı takip edilebilecek.

Kuraların 13 Ocak’ta saat 11.00’de gerçekleşeceğini sosyal medyadan bildiren KİPTAŞ, Twitter adresinden yaptığı açıklamada “KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler hak sahibi belirleme kura çekilişimiz İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile noter huzurunda gerçekleşecek. Kura çekilişimizi sosyal medya hesaplarımızdan canlı takip edebilirsiniz.” İfadelerine yer verdi.

2022 KİPTAŞ AYDINLIKEVLER KURA NE ZAMAN YAPILACAK?

KİPTAŞ'ın sosyal konut projesi 'Tuzla Aydınlık Evler' için başvurular 13 Aralık itibariyle başladı ve 28 Aralık'a kadar devam edecek. 2+1 daire tipi ve 3+1 daire tipi olmak üzere 2 farklı grupta inşaa edilen konutlar, kura yöntemiyle sahiplerine ulaştırılacak.

Hak sahiplerini belirlemek için yapılacak kura tarihi 2022 yılı Ocak ayı içinde planlanmaktadır. Başvurunun konut adedinden fazla olması durumunda her bir kategori için ayrı ayrı olmak üzere ; 210 adet Kapalı Mutfaklı 2+1 A ve 2+1 B Tipi ortalama satışa esas brüt alanı 88m² olan konutlar birlikte kendi aralarında, 40 adet Açık Mutfaklı 2+1 C Tipi ortalama satışa esas brüt alanı 79 m² olan konutlar kendi aralarında, 71 adet 3+1 A Tipi ortalama satışa esas brüt alanı 104m² olan konutlar kendi aralarında olmak üzere noter huzurunda kura çekilişi yapılarak her bir konuta 1 asil, 4 yedek hak sahibi belirlenecektir.

Editör: TE Bilisim