Metrobüslerde kullanılan yangın tüplerinin İYİ Parti İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’ın kardeşinden satın alındığı ortaya çıktı.

AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz Twitter’dan tepkisini dile getirdiği meseleye dair “Yok daha neler diyeceğiniz bir soru geliyor! Metrobüslere konan yangın tüplerinin satın alındığı firmanın sahibinin kardeşi sizce kim olabilir?” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN KABUL ETTİ

İddiaların gündeme gelmesi sonrası Özkan sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özkan, yangın tüplerinin kardeşinin firmasından alındığını kabul etti.

Özkan “Otomotiv sektörünün tedarikçisi olan bir marka kardeşimin şirketi Türkiye’nin en eski markası ve bu sene 70. senesi. OTOKAR, MERCEDES ve MAN şirketlerinin tedarikçisi. AKİA Şirketi Başka şirketten tedarik yaparken OTOKAR firması kardeşimin firmasından almış.” ifadeleriyle savunmada bulundu.

Esenler Belediyesi Başkan Danışmanı ve araştırmacı yazar Abdullah Aksu da Özkan’ın açıklamasının yetersiz olduğunu belirterek “Özkan sosyal medyada yaptığı açıklamada “Kem Küm” etti” dedi.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

Öte yandan Özkan açıklamasının devamında kardeşinin şirketinin 2014 senesinde yangın söndürme sistemi revizyonunu da yine kardeşinin şirketinin yaptığını iddia etti.

Ancak Özkan’ın ifadeleri şirketin kuruluş yılı ile çelişiyor. Resmi internet sitesine göre şirketin kuruluşu “2017 yılında İstanbul Sultanbeyli’de “AVK SERVİS ve BAKIM HİZMETLERİ A.Ş.” adıyla imalat hayatına başlamıştır.” İfadeleriyle 2017 olarak belirtiliyor.

İBB’DE USULSÜZ İHALELER İDDİASI

İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammed Kaynar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Denetim Raporu’na göre İBB’nin ihalelerde gerçekleştirdiği tespit edilen usulsüzlükleri açıklamıştı.

Kaynar “4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda temel usul olarak belirlenen “Açık İhale Usulü” kanuna aykırı gerekçelerle terk edilmiştir. İhaleler; ilana çıkmadan sadece yönetimin davet ettiği firmaların yer aldığı “pazarlık usulü” ile yapılmıştır. Açık ihalelerinse yüzde 44,5’ine tek firma katılmış şartname bir tek şirkete göre belirlenerek başka yüklenicilerin katılması açıkça engellenmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim