MTV ödeme nasıl yapılır? MTV son ödeme tarihi ne zaman? Sorularını araştıran vatandaşlar için haberimizi derledik. Motorlu taşıt kullanan vatandaşların MTV ödeme nasıl yapılır sorusunu sıkça araştırınca sosyal medyada gündem oldu. Trafikte takılmamak için ödemelerini yapmak isteyen vatandaşlar için haberimizi derledik. Peki, MTV ödeme nasıl yapılır? MTV son ödeme tarihi ne zaman? İşte tüm detaylar…

MTV SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeme ve sorgulama ekranı vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. 2021 MTV 1. taksit ödeme tarihi ne zaman başlayacak merak eden vatandaşlara, ödemelerin 1 Ocak tarihi itibari ile başladığını belirtelim. 1 Ocak tarihinde geç saatlerde başlayan ödemeler anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılmaya devam ediyor.

Açıklanan 2021 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zammına göre; en düşük MTV 109 TL en yüksek MTV ise 50 bin 107 TL olarak belirlendi. 2021 MTV tarihleri nedir araştıran vatandaşlara ilk taksit ödemelerinin son ödeme tarihi için 31 Ocak tarihi verildi.

MTV ÖDEME NASIL YAPILIR?

MTV ödeme işlemi için öncelikle bir sonraki sayfada vereceğimiz linke tıklayın. Bu linke tıkladıktan sonra ekranda yer alan “MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme” linkini açın.

Ödeme yapabilmek için önce sorgulama yapmalısınız. Borcunuzu 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorguladığınız tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Yabancı plakaya ilişkin ödeme yapabilmek için, ‘Yabancı plaka ile sorgulama yapmak istiyorum’ kutucuğunu işaretleyiniz. T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgilerinden birini girmelisiniz.

Plakanızı bitişik girmelisiniz. (Örneğin: 06JJJ06 gibi.) Özel Plaka: Şirket ismi, kişi ismi vb. isimlerin yazılı olduğu plakalardır. (Örneğin: 06 ŞAHİNLER A.Ş. 009 gibi.)

Karşınıza çıkan ekranda TC Kimlik ya da Vergi Kimlik Numaranızı, plakanızı girdikten sonra orada yer alan güvenlik kodunu kutucuğa girerek sorgula butonuna basın.

Bilgileri doğru girdikten sonra karşınıza kişisel bilgiler ve araç bilgileri gelecektir. Bu ekranda yer alan “Motorlu Taşıtlar Vergisi” butonuna tıklayın.

MTV taksitleriniz karşınıza çıkacaktır. Ödemek istediğiniz MTV taksitini seçtikten sonra öde butonuna tıklayınız.

Bu aşamada kredi kartı ile ödeme ekranı aracılığıyla bilgilerinizi girerek ödemenizi bankanızın tanıdığı taksit haklarına göre tamamlayabilirsiniz.

Taksit imkanları hakkında bilgi edinmek için bankanızla görüşebilirsiniz.

MTV ÖDEME İÇİN TIKLAYIMIZ.

Editör: TE Bilisim