Yeni sezon ilk bölümüyle izleyicileri ekrana kilitleyen Diriliş Ertuğrul’da Sultan Bahattin, Erturğrul Bey’e bundan vergileri Ural Bey’in toplayacağını ve Söğüt’e yerleşeceğini söyler.

Dizide Dragos, Umur Bey’in bilinmeyen bir cinayete kurban gitmesi için planlar yapar ve başarılı olur. Umur Bey’in kızı İlbilge, babasının ölümünden Gündüz’ü sorumlu tutar.

DEVLETİMİZİ KURACAĞIZ! 

Dragos ve Moğolların hain planlarına rağmen bağımsız bir devlet kurmak isteyen Ertuğrul Bey, “Anadolu’nun her karışında yatan şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine devletimizi kuracağız!” diye konuşur.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 123. BÖLÜM İLK FRAGMANI

Diriliş Ertuğrul’un merakla beklenen 123. Bölüm ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümde Ertuğrul Bey, Sultan Alaeddin’in gizli bir hazırlık tertip ettiğini ve bunun sarayda gizli bir yerde bir sandığın içinde olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Konya’ya Sultan Bahattin’in yanına giden Ertuğrul Bey, kötü bir sürprizle karşılaşır. Moğollar, hazırlığın sarayda olduğunu öğrenmiştir.

Ertuğrul Bey, “Sandığa ulaşmak için gizli bir geçit vardır. Orada sizi karşılayacak biri olacak. Eskiden düşmandan, şimdi bizdendir.” diye konuşur.

“KENDİ HÜR BEYLİĞİMİZİ İLAN EDECEĞİZ”

Fragmanın sonunda Moğollarla savaştığı görülen Ertuğrul Bey, “İmanla, adaletle cihana hükmedeceklerin gayri vakti gelmiştir. Söğüt’te kendi hür beyliğimizi ilan edeceğiz.” diye konuşur.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 122. BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Çarşamba akşamları TRT1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul’un 5. Sezon ilk bölümü yayınlandı. Anadolu Şelçuklu’dan Osmanlı Devleti’ne geçişi konu edinen tarihi dizinin yeni sezon ilk bölümünde Osman Bey, eşkıyalar tarafından kaçırılan Teokles ve ailesini eşkıyaların elinden kurtarmak için saldırır. Eşkıyalar tarafından yaralanan Osman Bey’in yardımına İlbilge Hatun yetişir. Alpleriyle birlikte eşkıyalarla savaşan İlbilge Hatun, Osman’ı kurtarır ve obaya götürür.

DRAGOS KİMDİR?

Diriliş Ertuğrul’un yeni sezonuyla birlikte en çok merak edilenlerden birisi de “Dragos kimdir?” sorusu oldu. Dragos, Bizan Devleti’nden gelerek Kayı Boyu’nu içten yıkmaya çalışır. Söğüt’te Kilisede zangoçluk yaparak Kayı Boyu’nu yıkmak için planlar yapan Dragos, Gündüz Alp’i kandırarak tefecilerle iş birliği yaptırır. Bu durumu öğrenen Ertuğrul Bey ise, “Sen kazancının helal mi haram mı olduğunu bilmeden nasıl alırsın?” diyerek tokat atar.

MOĞOLLAR OBAYA BASKIN YAPAR

Ertuğrul Bey’in obada verdiği toya Moğollar tarafından baskın düzenlenir. Moğollar, Hülagü Han’ın vergileri iki kat artırdığını, Söğüt’ün kendi topraklarını olduğunu söyler. Moğol komutanı Ertuğrul Bey’e, “Bu topraklarda biz istediğimiz sürece varsınız. Biz istersek siz olmazsınız. Bu gece burada konaklayacağız.” der. Bu sözlere sinirlenen Ertuğrul Bey, Moğol komutanının elini keser.

Daha sonra Moğolların obadan gönderilmesi emrini veren Ertuğrul Bey, “Bilmezler ki bizim varlığımız ve gücümüz, altına, akçaya değil yüreğimizdeki sarsılmaz imana bağlıdır. Unutmayasınız, biz düşersek tüm İslam alemi düşer… İmanımıza ve töremize sımsıkı bağlı olduğumuz müddetçe, başımız öne eğilmeyecek, islam sancağı da yere düşmeyecek.” diye konuşur.

MOĞOLLAR ERTUĞRUL BEY’İ PUSUYA DÜŞÜRÜLÜR

Moğolların vergileri iki katına çıkarmasının ardından Konya’ya Sultan’ın yanına giden Ertuğrul Bey ve Alpler, Moğollar tarafından pusuya düşürülür. Turgut Alp, Bamsı Alp ve diğer Alpler Moğol askerleriyle savaşırken, Ertuğrul Bey’i atın arkasına bağlayıp kaçırırlar. Turgut Alp ve Bamsı Ertuğrul Bey’in peşinden koşarak ormana doğru ilerler ancak Ertuğrul Bey’i bulamazlar.

“OBAMLA BURAYI YURT TUTMAYA GELDİK”

İlbilge Hatun’un babası Ural Bey, devletin buyruğuyla vergi toplamak için obaya gelir. Ural Bey, Hayme Hatun’a “Obamla buraya yerleşmeye, buraları yurt tutmaya geldik.” diyerek Söğüt’e göz diker. Bu duruma sinirlenen Gündüz Alp, bıçakla Ural Bey’in boğazına sarılır.

Editör: TE Bilisim