7 yıldır Kilis’te bir hastanede pratisyen hekim olarak görev yapmakta olan Hacer D.’yi bu süre zarfında ve öncesinde tam 1600 ayrı hattan arayarak kan donduran ifadelerle taciz ve tehditler eden Cebrail Can Kalaycı olayı sosyal medyada gündem oldu. Olayın detaylarını öğrenmek isteyenler internetten Cebrail Can Kalaycı olayı nedir? Hacer D.’yi 1600 ayrı hattan arayanCebrail Can Kalaycı kimdir? sorularının yanıtını araştırıyor. Hakkında çok sayıda dava ve şikayet bulunan Cebrail Can Kalaycı olayıyla alakalı merak edilenler haberin devamında…

Cebrail Can Kalaycı olayı nedir? Hacer D.’yi 1600 ayrı hattan arayan Cebrail Can Kalaycı kimdir?

Kilis Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak görevli 26 yaşındaki Hacer D., lise son sınıfta sadece bir süreliğine aynı dershaneye gittiği Cebrail Can Kalaycı isimli şahıs tarafından yıllardır taciz ediliyor.

7 yıl önce Malatya’da kendisine karşı ilgi duyduğunu söyleyen Cebrail Can Kalaycı adlı şahsı reddeden Hacer D., şahsa hiçbir şekilde olumlu cevap vermemesine rağmen hem sözlü hem de yazılı olarak yıllardır şantaj, tehdit ve tacize uğruyor.

ŞSöz konusu şahsın tam 1600 ayrı hattan uyguladığı, tehdit ve hakaret ettiği, gizlice takip ettiği, izinsiz fotoğraflarını çektiği mahkemede ispat edildi.

Babasının profesör olduğu öğrenilen şahıs hakkında 7 ayrı uzaklaştırma kararı ve 3 ayrı dava bulunuyor. Ancak henüz bir yaptırım gerçekleşmediği iddia ediliyor. Sürekli telefon numarası ve ev değiştirmek zorunda kaldığını söyleyen Hacer D. ise artık sesinin duyulmasını istiyor.

Hacer D., Cebrail Can Kalaycı ile yıllardır yaşadıklarını şu cümlelerle aktarıyor;

“2013 yılında Malatya’da dershanede sınava hazırlanırken tanıştık. Bana karşı duygularını dile getirdiğinde olumsuz cevap vererek ondan uzaklaştım. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım, şehir değiştirip Erzurum’a okumaya gittim. Peşimden Cebrail Can K. da üniversiteye defalarca kez gelip benimle görüşmek istedi. 2014 yılında okula gelip ayaklarıma sarılınca arkadaşlarımız araya girip ayırdı. İlk davayı da bu dönemde açtık.

Ben üniversite 4.sınıftayken Tıp Fakültesi’ni kazanıp Erzurum’a geldi. Hastanede kadın doğum bölümünde staj yaparken kapımın önünde bekliyordu. Şikayetçi oldum, dekanlığa yazı gönderdik. Emniyetten toplam 7 defa uzaklaştırma kararı aldık, 3 dava sonuçlandı, yeni bir dava daha açtık. Suç duyurusunda bulunduk. Whatsapp’a girdiğim zaman mesaj atıp birileriyle konuştuğum için çevrimiçi olduğumu yazıyordu. Whatsapp’ta çevrimiçi olmadığım zamanlarda da ‘evine birilerini aldın, evine geleceğim’ diyordu. Pandemi sürecinde sırf bu sebeplerden dolayı evimi değiştirmek zorunda kaldım. Yeni evimi bulması an meselesi. Bir doktorum ama bu tehdit ve şantajlarıyla benim işimi de engelledi.

2020 Ocak ayında göreve başladım, Şubat ayında hastanenin Whatsapp durumuna bu yaşadıklarımı yazdım, hastane çalışanlarını haberdar ettim. Fakat şahıs doktorlardan biriyle arkadaş olmuş, nöbet listelerimi elde etmiş. Her nöbetimin çıkışına, hastane kapısına geliyor. Herkesi ‘Sevgiliydik, nişanlıydık. Şuan tartıştık, bize yardım eder misiniz’ diye kandırıyor.

Normal erkek arkadaşlarımın listesini çıkarmış. Hayatımda olan herkesi bulup mesajlar atıyordu. 2019 yılı Temmuz ayından bu yana şantaj yapmaya başladı. 26 yaşındayım, evlenmek istiyorum. Ama hayatımı dahi yaşayamıyorum. Beni hep abim üzerinden tehdit ediyordu. Şantaj olaylarının ardından abimin şahsa zarar verip, kendi hayatını mahvetmesinden korkuyorum. Çıplak kadın fotoğraflarını asistanlara, babana ve ailene atacağım deyip şantaj yapıyor. Ailesi onu reddetmiş, ‘Onların öcünü senden alayım mı’ diye mesajlar atıyor.

Bir doktor arkadaşının kuaförüne ulaşmış. Kuaför, Cebrail Can Kalaycı’nın kendisine para verdiğini ve benden haber almak istediğini söylemiş. Köşe başına Suriyeli çocukları koydurup, ne zaman nereye gittiğimden haberdar olacağını söylüyor. Önceden mesajlarına karşı hakaretler ederdim, benden uzaklaşmasını belirten cevaplar atardım. Son 1 yıldır tek bir nokta dahi mesaj atmamama rağmen halen taciz etmeye devam ediyor. Cevap yazmamama rağmen rahatsız ediyor. Peşimi bırakması için elimden gelen her şeyi yaptım. Gerekirse ismimi değiştiririm, her şeye razıyım. Yeter ki peşimi bıraksın. Aileme detaylı bir şekilde anlatamıyorum, onların üzülüp hasta olmalarından korkuyorum. Böyle bir saplantıyı kaldırabileceklerini düşünemiyorum.” dedi.”

Söz konusu şahısla ilgili detaylı bilgi bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim