Günümüz gerçeği ve uzmanlara göre muhtemel gelecekte varlığını arttırarak sürdürmeye devam edecek olan kripto paralar, isimlerini duyurmaya devam ediyor. Spor ve eğlence platformlarını besleyen bir kripto para olan Chiliz, gün içindeki artışı nedeniyle ilgi odağı olmuş durumda. Sosyal medyada günde olan Chiliz nedir, Twitter’da neden gündem oldu? İşte Chiliz hakkında merak edilenler…

PEKİ, CHİLİZ NEDİR, TWİTTER’DA NEDEN GÜNDEM OLDU? İŞTE CHİLİZ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Tüm zamanların en yüksek seviyesini gören Chiliz 3.97 TL seviyelerini görmüş durumda.

Resmi bloğunda yapılan tanıma göre Chiliz, spor ve eğlence platformlarını Socios.com platformunun aracılığı ile besleyen bir dijital para birimi. Chiliz’in varlığı için Socios.com oldukça büyük bir önem arz etmekte, çünkü bu websitesi ve aynı zamanda mobil uygulama spor ve e-spor hayranlarının taraftarı oldukları takımları, oyunları, ligleri ve etkinlikleri oylama yöntemi ile yönetebilmelerine izin veriyor.

Galatasaray, Paris Saint Germain, Juventus, West Ham, AS Roma ve Atlético Madrid gibi dev kulüplerle yaptığı partnerliklerle Chiliz, sık sık gündeme gelen spor ve eğlence dünyasının tek kripto parası olma özelliğini taşımaktadır.

Kulüplerle ortaklık kuran Chiliz, spor ve e-spor takımlarına hem taraftarlarıyla etkileşime geçmek, hem de para kazanmak için doğrudan bir yol sunuyor. Taraftarların belirli konularda oy verme yetkisini ellerinde bulunması, kulüp yönetimine kendilerini dahil etmelerine olanak sağlıyor. Kulüpler taraftarlarının fikir ve görüşlerini almak, yönetime dahil etmek, bağı güçlendirmek ve aradaki bağı en üst düzeye çıkarabilmek için Socios.com ile ortaklık kuruyor. Socios.com ve Chiliz ise ortak olduğu kulüplere belirli miktarda komisyon veriyor.

Güncel dolaşımda ki token sayısı 4.000.000.000-5.000.000.000 civarında olmasına karşılık, toplam arzı 8.888.888.888’dir. Bunun sebebini ise şirket CEO’su 8 sayısının Çin’de şansı temsil etmesi olduğunu açıklıyor. Chiliz hem Ethereum ağında, hem de Binance ağında varlığın sürdürmekte olan bir tokendir. Söz konusu tokenin önümüzdeki günlerde hangi yönde hareket edeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim