İsrail'le normalleşme adımları atan Bahreyn, Tel Aviv’e büyükelçi atadı. İngiliz menşeili Darüsselam Post gazetesinin haberine göre Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Halid Yusuf El Jahama'yı İsrail Büyükelçisi olarak görevlendirdi. Yaşanan gelişmenin ardından Bahreynli bürokratlar, önümüzdeki haftalarda Tel Aviv'deki büyükelçiliği kurmak üzere İsrail'e gitmesi bekleniyor.

İSRAİL MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Bahreyn'in büyükelçilik talebini onaylayan İsrail Dışişleri Bakanı Aşkenazi, Bahreyn’in bu adımını memnuniyetle karşıladı. Aşkenazi konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bahreyn’in İsrail'e bir büyükelçilik atama kararı, barış anlaşmasının uygulanması ve ülkeler arasındaki bağların güçlendirilmesi noktasında oldukça önemli bir adımdır.” dedi. Aşkenazi, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife'ye İsrail ile diplomatik ilişkiler kurma konusundaki cesareti ve liderliği için teşekkür etti.

Bahreyn, Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan işgalci İsrail ile normalleşme anlaşması kapsamın ilk adımları atan Körfez ülkelerinden biri. Bu kapsamda ekonomik ve siyasi alanlarda bir çok anlaşma imzaladı. 

Editör: TE Bilisim