Son zamanlarda tüm dünyada oldukça ilgi gören Riot Games ‘in çıkarttığı oynaması ücretsiz FPS oyunu Valorant kapalı betadan çıktıktan sonra tüm oyuncularla buluştu. Oldukça popüler olan oyunda son zamanlarda çoğu kişi hatalarla karşılaşıyorlar, bu hatalardan biri de ban hatası. Çoğu oyuncu son zamanlarda oyundan cihaz banı yiyor ve oyuna giriş yapamıyor. Peki, Valorant ban nasıl kaldırılır? İşte Valorant IP ban kaldırma yolları…

VALORANT BAN NASIL KALDIRILIR?

Valorant’ta Hwid ban yiyen kişilerin hem hile kullandığı hesapları kapatılır hem de o cihazdan bir süre oyun oynayamaz. Yeni hesap açsa da oyuna giriş yapamıyor. Aşağıda sizler için bir çözüm yolunu anlattık, dediklerimizi uygulayarak banı kaldırabilirsiniz.

Öncelikle tıklayarak Valorant Destek sitesine girin ve sağ üst taraftan giriş yapın

Biraz aşağıda bulunan Bilet Gönder seçeneğine tıklıyoruz

Karşınıza gelen ekranda “Bireysel Askıya Alınma ve Kısıtlamalarla İlgili Konuş” seçeneğini seçiyoruz ve devam ediyoruz

Karşınıza bilet gönderme ekranı çıkacaktır. Buraya hangi tarihte, hangi saatte ve ne yüzünden ban yediğinizi yazıyorsunuz. Ardından bir daha böyle şeyler yapmayacağınızı ve cihaz banının kaldırılmasını istediğinizi söylüyorsunuz. Bu bilet kısmını kendinize göre ayarlayarak gönderebilirsiniz ve gerisi Riot Games’in inisiyatifine kalmış eğer isterlerse kaldırırlar size de olumlu-olumsuz geri dönüş yaparlar

VALORANT IP BAN KALDIRMA YOLLARI

Valorant donanım banını oyunda hile kullanan kişilere uygulanmıyor. Bazen hiç hile kullanmasanız bile hwid ban yiyebiliyorsunuz. Bunun birçok sebebi bulunuyor bunları sıralamak gerekirse;

  1. Küfür ve Hakaret
  2. Hile kullanımı
  3. Çok fazla rapor edilme
  4. Takım oyununa uygun olmayan oyuncu olmak

Bu başlıklar ban sebepleri. Banlanma yapay zeka tarafından onaylandığı için eğer çok sayıda şikayet edildiyseniz Valorant banlanmanız olası.

Peki Valorant ban nasıl kaldırılır sorusuna gelecek olursak:

  • İlk olarak destek birimine giriş yapın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Sonra orta kısımda bulunan “Bilet Gönder“seçeneğine tıklayın.
  • Açılan pencere de “Bireysel Askıya Alınma“seçeneğini seçin.
  • Karşınıza destek ekibi ile yazışabileceğiniz bir bölme gelecek. Buraya hangi tarihte ban yediğinizi, (tarih ve saat ayrıntısına kadar) yazın. Hile kullandığınız için banlansanız bile bunu dürüst bir şekilde dile getirerek tekrarlamayacağınızı bildirin ve gönderin.Riot ekibi mailinizden dönüş yapacaktır.
  • Hwid ban donanım banı olduğunu için oyunun kurulu olduğu hard disk’e atılıyor. Bir çoğumuzun oyunu Yerel Disk/C’de kurulu yani Riot bu banı C klasörü içerisine atıyor.
  • Oyunu :/C diskinden komple kaldırarak :/D diskine kurduğunuzda ban problemi ortadan kalkıyor. Hatta bunu temiz bir format sonrası :/D diskine kurarak daha garanti çözebilirsiniz.

Valorant hwid ban hatası alıyorsanız geriye bir çözüm yöntemi kalıyor. Bu yöntem Hard disk seri numarası değiştirmek. Diskin seri numarasını değiştirdiğimiz de Valorant bunu yeni bir disk olarak algılıyor ve oyunu oynayabiliyoruz.

Hard Disk seri numarasını değiştirmek için;

  • Google’a “harddisk serial number changer” yazın.
  • Karşınıza gelen sitelerin güvenliğinden emin olduğunuz birinden programı indirin.
  • Kurulumu gerçekleştirdikten sonra Valorant’ın kurulu olduğu diski seçerek change yapıyorsunuz.
  • Hard disk seri numarasını değiştirdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve daha önce cezası almamış bir hesap ile oyuna giriş yapın. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kesinlikle daha önce ban cezasına bulaşmamış bir hesapla giriş yapmanız gerekiyor, yoksa tekrar ban yiyeceksiniz.
Editör: TE Bilisim