2021 PTT kargo ücreti kilogram ve boyutlara göre değerlendirilmektedirler. Güncellenen fiyatlara göre 2021 yılında PTT kargo fiyatı 1 kilo ve 2 kilo arasındaki kargolar için 16.25 TL’dir. 2 kilo ve 3 kilo ağırlığında olan kargolarda ise ödeme 18.25 TL’dir. Kargo gönderimi yapılmak istenen kargoların boyutları ve kilogramları göz önünde bulundurularak fiyatlar değişim göstermektedir.

2021 PTT Kargo Ücreti Kapıda Ödenebilir Mi?

PTT kargonun sunduğu hizmetler arasında ödemelerini kapıda yapabilme imkanı bulunmaktadır. İlgili kişilerin kargolarını şubelere teslim ettikten sonra kapıda ödeme yapılmasını istediğini söylemesi yeterlidir. Bu durumda kargonun gittiği adreste bulunan kişi kargoyu aldığında kapıda ödeme hizmetinden yararlanabilmektedir. Kapıda ödeme hizmet bedelleri ise 1,.50 TL’dir.

PTT Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

İlgili kişiler kargolarını yolladıktan sonra süreci yakından takip edebilmektedir. PTT kargo takip sistemi ise web siteleri veya mobil uygulamalar üzerinden yapılabilmektedir. Kargo gönderiminde kişilere verilen kargo numarası ile sisteme giriş yapılarak sorgulama yapılması mümkündür. Web sitesine giriş yapan kişilerin kargo takibi seçeneğine tıklayarak kargo numarası ile kargonun gönderim durumunu takip edebilir. Hizmetleri arasında kargoların ulaşımı esnasında gönderilen şubeleri ve hareket durumunu görebilmek mümkündür.

2021 PTT Kargo Ücreti Nasıl Hesaplanır?

PTT kargo ücreti hesaplaması belirli kriterlerin göz önünde bulundurulması ile yapılmaktadır. Gönderilmek istenen ürünün desi değeri, paketlerin en ve boy büyüklükleri hesaplamaları doğrudan etkilemektedir. Bu değerler sonucunca hesaplanan ücrete göre gönderimde bulunan kişiler veya alıcılar ödemelerini yapmaktadır.

PTT Kargo Nasıl Verilir?

PTT kargo hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin en yakın PTT şubesine gitmesi yeterli olacaktır. Gönderilmek istenen ürün veya evrağın alınarak PTT şubelerine gidilmesi mümkündür. Gerekli olan formların doldurulması ve paketleme işleminin yapılmasının ardından kargo yola çıkamaya hazır hale gelir. 2021 PTT kargo ücreti için belirlenen ödemenin gerçekleştirilmesiyle kargo işlemleri tamamlanmış olur. Bu adımların izlenmesi halinde PTT kargo işlemleri tamamlanmış olur.

PTT Kargo Gönderme Süresi Ne Kadardır?

PTT kargo gönderim süresi kargoların gideceği ile teslim alınan ile göre değişim göstermektedir. İlgili kişilerin şehirler arası gönderimlerinde ortalama bir kargo için tahmini teslim süreleri belirtilmektedir. Aynı zamanda kargonun gönderim süresini web sitesini ziyaret ederek öğrenmek mümkündür. PTT kargo web sitesinde müşterilerin kargo teslim sürelerini öğrenebilmesi için gönderi süresi sorgulama seçeneği bulunmaktadır. Kargonun çıkış ili ve varış ili seçilerek gerekli olan sürelerin hesaplanması mümkündür.

PTT Kargo Sorgulaması Nasıl Yapılır?

PTT kargo takibi yapabilmek için seçenekler bulunmaktadır. Web sitesi üzerinden sorgulama yapılması anlatılan adımların izlenmesi ile mümkündür. Aynı zamanda kargo sorgulamalarını gerekli çağrı merkezini arayarak yapmak mümkündür.

  • PTT kargo çağrı merkezlerini arayarak müşteri temsilcisine bağlanan kişilerin sorgulamasını T.C kimlik numaraları veya kargo numaraları ile yapması mümkündür.
  • Kargo sorgulamak işlemlerinin e- devlet üzerinden yapılması hizmeti bulunmaktadır. Gerekli bilgileri doldurarak e-devlet sistemine giriş yapan kişilerin ‘PTT Kayıtlı Gönderi Takibi’ seçeneğine tıklayarak kargolarının sorgulanmasını yapması mümkündür.

PTT Kargo Yurtdışına Hizmet Veriyor Mu?

PTT kargo hizmetlerinin yurtdışı için alınması mümkündür. Yalnızca yurtiçine değil yurtdışına gönderilmek istenen kargolar için PTT kargo hizmet sunmaktadır. Bu nedenle yurtdışına kargo göndermek isteyen kişilerin en yakın PTT şubesinden gönderimde bulunması mümkündür.

PTT kargo gönderimi oldukça kolay ve hızlı şekilde sağlanmaktadır. Kargoların durumları için ilgili kişilere SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Yurtdışına gönderim yapmak isteyen kişiler için 2021 PTT kargo ücreti değişim gösterebilmektedir.

Editör: TE Bilisim