Levent Gültekin - İstanbul

Yaz ayı transfer döneminde takıma istediği takviyeleri yapamayan, hatta yönetime verdiği listenin sümen altı yapıldığı iddia edilen Fatih Terim, devre arasında Başkan Mustafa Cengiz’le büyük bir kriz yaşamış, Abdürrahim Albayrak’ın araya girmesiyle taraflar bundan sonraki süreçte bir araya gelmemeye dikkat etmişti.

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen ve Fatih Terim’in transfer listesine bu sefer sadık kalmayı kafasına koyan Mustafa Cengiz yönetiminin Gedson Fernandes, Onyekuru, Mostafa Mohamed, Halil Dervişoğlu, Yedlin’e sarı kırmızılı formayı giydirmesi camiada memnuniyetle karşılanırken, bu 5 yıldız arasında Gedson Fernandes’in kontratında ‘Oynatma zorunluluğu’ maddesinin olması bir hayli tartışma konusu olmuştu.

Totteham ve Benfica’da geri planda kalan ve Galatasaray’a geldiğinde fizik kondisyon açısından yetersiz görünen Gedson Fernandes’in Fatih Terim’in ısrarlarıyla sürekli oynatılması takdirle karşılanırken, 22 yaşındaki yıldız orta sahanın Beşiktaş maçında gösterdiği performans resmen ayakta alkışlandı.

3-1 biten derbide sahada basmadık yer bırakmadığı gibi, ince çalımları, adam eksiltme yetenekleri ve Babel’e yaptığı asistle parmak ısırtan Gedson taraftarlarını ayağa kaldırırken, Galatasaray’ın oyuncuyu 1 yıl daha kiralama istediği fakat Benfica’dan gelen yanıtın transfer gelişmelerini yeni yönetimin takip edeceği tüyosunu verdi.

Portekiz’in prestijli haber sitelerinden biri olan Abola’ya göre; Gedson Fernandes’in lig biter bitmez Benfica’ya geri döneceği yazılıp çizilmeye başlandı. Ocak ayında milli futbolcuyu Türkiye’ye getiren Ahmet Bulut’un açıklamaları ise söylentilere noktayı koydu. Ligde şu anda 3. durumda olan ve 67 puanla Şampiyonlar Ligi ön eleme hattında bulunan Benfica’nın Rui Costa’yla yeniden yapılanacağını ifade eden Bulut, ‘Gedson için henüz çok erken’ derken, dev kulübün yeni hocayla yeni bir başlangıç yapacağı, Gedson’un kaderinin de buna göre şekilleneceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim