Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle 26-29 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyen Angola Cumhurbaşkanı Lourenço’nun ülkesi hakkında çeşitli sorular arama motorlarında merak konusu oldu. Peki, Angola nerede, dini nedir? Angola para birimi, nüfusu ne kadar? işte tüm detaylar haberimizde…

ANGOLA NEREDE, DİNİ NEDİR?

Angola ya da resmî adı ile Angola Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneybatı bölümünde yer alan bir ülkedir. Kimbundu, Umbundu ve Kikongo dillerinde Ngola olarak adlandırılan ülkenin komşularını güneyde Namibya, kuzeydoğuda Kongo DC, doğuda Zambiya oluşturmakta olup, ülkenin batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır.

Ülkenin %50’si Hristiyanlık dinine mensuptur. Kalan nüfusunun çoğunluğu ise yerel dinlere inanmaktadır. Ülkenin yaklaşık 500 bin kişilik nüfusu ise İslam dinine inanmaktadır.

ANGOLA PARA BİRİMİ, NÜFUSU NE KADAR?

Angola’nın başkenti Luanda’dır. Angola’nın resmi dili Portekizcedir. Angola Ülkesi yaklaşık 25 milyon nüfusa sahiptir. 18 bölgeye ayrılmış olan Angola’da toplam 157 il, 618 adet ilçe bulunmaktadır.

Ülke tropikal iklime sahiptir. Angola’ya gitmek için en uygun zaman yağışın ve şiddetli sıcaklıkların azaldığı Mayıs ve ekim ayları arasıdır. Angola topraklarının % 40'ı ormanlarla kaplıdır.

Angola, büyük petrol ve doğal gaz kaynaklarına sahiptir. Ayrıca demir, manganez, bakır ve kobalt yatakları vardır.

Dünyanın en fazla kahve üreticilerindendir. Diğer önemli tarım ürünleri; pamuk, şeker, kenevir ve bitkisel yağdır. Balıkçılık ve orman ürünleri ekonomide önemli yer tutar.

Para birimi: Kwanza (AOA).

Editör: TE Bilisim