Van’da dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı bazı bölgelerde hızla artarken, yollar ulaşıma kapandı.
KENT ESARET ALTINDA!
En fazla kapanan yol sayısı 144 ile Erciş’te olurken, Çatak’ta 100, Bahçesaray’da 71, Başkale’de 52, Gürpınar’da 54 ve diğer ilçelerde de birçok mahalle yolu ulaşıma kapandı.
EKİPLER SEFERBER OLDU
Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime bir gün ara verildi. Bazı uçak seferleri rötar yaparken, İstanbul'a sefer yapacak uçaklar ise iptal edildi.
METEOROLOJİ UYARDI!
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı kar yağışı beklendiğini açıkladı. Yetkililer, ayrıca sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi konusunda da uyarılarda bulundu.
Kent sakinlerinden Mehmet Emin İnan, 23 yıldır her yıl kar yağışını kayıt altına aldığını belirtti. Van'da bu yıl şubat ayına kadar kar yağmadığını ifade eden İnan, "Bu yağış da bugün gerçekleşti. Kar yağışı her şey için faydalıdır. Allah ne yaparsa faydalı yapar. Van Gölü kuraklıktan dolayı gittikçe azalıyordu. Kuraklık diğer gölleri de etkiledi. Bakalım sonumuz ne olacak" dedi.