CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti sonrası bu sefer de İngiltere'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Londra'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Geçtiğimiz senelerde hükümetin İngiliz şirketleri ile yatırım için temaslarda bulunmasını eleştirerek, "Tefecilerden para istiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyareti sırasında "Ülkeye yatırım için kaynak buldum. Temiz para getireceğim" sözleri tepki çekerken basın mensuplarıyla yaptığı buluşmada kendisine hatırlatıldı. Bu konu hakkında bir açklamada bulunmayan Kemal Kılıçdaroğlu, konu hakkında konuşmaktan çekindi.
"İNGİLTERE'NİN KARA PARA AKLADIĞINI BİLMİYORDUM"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gazeteciler ile yaptığı buluşmada bir gazetecinin kandisine aktardığı, "İngiltere'ye temiz para bulmaya gidiyorum dediniz, geçmişte tefeciler demiştiniz üstelik Times gazetesi ve Şeffaflık Enstitüsü'ne göre İngiltere en fazla kara para aklanan ülkelerde gri listede." bilgisi konusunda "Bunu bilmiyordum" ifadelerini kullandı.