Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'ye ilişkin çarpıcı gerçekleri açıkladı. Katıldığı televizyon programında sunucunun sorularını yanıtlayan Göksu, İBB'nin öz kaynak bütçesinin A Parti döneminde yüzde 27'den yüzde 9'a düştüğünü açıklayarak Merkezi idarenin İBB projelerini engellediği iddialarına şöyle yanıt verdi: 

İBB'nin projeleri bir merkezi idareden bir de Meclis tarafından engellenebilir değil mi? Merkezi idareden gelmesi gereken paranızdan bir kuruş kesinti yapıldı mı? İstanbul için bir proje getirdiğinizde biz AK Parti grubu olarak bir tane hayır dediğimiz proje var mı? Ben AK Parti'nin en çok oyla seçilen belediye başkanıyım. Merkezi idareden bana gelen bir kuruş fazla para var da size gelen bir kuruş eksik para var mı?3 tane soru soruyorum bugüne kadar hiç cevap alamadım. Ben cevabını vereyim. Merkezi idareden 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesi yatarken demiş ki bana 15.7 milyar para gelecek demiş. Ne kadar para gelmiş? 18 milyar gelmiş. Beklentisinin yüzde 114 fazla gelmiş. İstanbul'un tarihi ve böyle bir şey yok."

İBBNİN ÖZ KAYNAK BÜTÇESİ YÜZDE 9'A DÜŞTÜ

Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun vurgu yaptığı İBB öz kaynak bütçesi ile ilgili olarak ise şu açıklamalara yer verdi:

Öz kaynak yüzde 9'a düştü. Kendisi benim öz kaynak olarak üreteceğim dediği şey de yüzde 27'den yüzde 9'a düşmüş. AK Parti'nin de yüzde 27 şimdi 9'a düşmüş. Şu anda belediye bütçesinin yüzde 91'i merkezi idareden gelmiş. Peki nerede engel hani engel? Engel bunları zihninde.

MECLİS DE İBB'Yİ ENGELLEMİYOR

İBB'nin projelerinin merkezi idare dışında bir de İBB Meclisi tarafından engellenebileceğini açıklayan Göksu, Meclis'in projeleri engellediği iddialarını ise şöyle yalanladı: 

2016, 2017, 2018 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yaklaşık 6 bin 500 civarında dosya gelmiş. Bizim dönemde gelen 6 bin 500 dosyanın yaklaşık bin 850 civarına CHP hayır demiş. Yani yüzde yirmi yedisine hayır demiş. Peki gelelim CHP dönemine. 2 bin 500 dosya gelmiş Meclis'e. Biz sadece 63 tanesini hayır demişiz.  Ve bu 63 dosya da ne biliyor musunuz? Evet onu da söyleyeyim 63 tanenin yarısı yanlış zaten hazırlayamıyorlar beceremiyorlar ya bunu düzeltin gelin diyoruz başka neye hayır dediğimiz dosyalar var?