Allah 2024 bereket ayı Ramazan'a kavuşturdu. Ramazan'da illerimizin sahur ve iftar vakitleri açıklandı.

Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu, "ramazan.diyanet.gov.tr" internet sitesi üzerinden 2024 Ramazan imsakiyesini paylaştı. Ramazan ayında niyetlenecekler sahur, oruç (iftar) ve teravih vakitleri için imsakiye bilgilerinden yaşadıkları ili bularak vakitleri görüntüleyebilecekler.

Peki, ilk oruç, iftar, sahur ve teravih ne zaman?

On bir ayın sultanı Ramazan ayında iftar ve sahur vakitlerini gösteren Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Ramazan imsakiyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da sorgulanıyor. 2024 yılının Ramazan imsakiyesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. Diyanet’in takvimine göre Ramazan’ın ilk günü 11 Mart 2024 Pazartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla ilk sahura 10 Mart Pazar'ı 11 Mart'a bağlayan gece kalkılacak. İlk teravih de buna göre 10 Mart 2024 Pazar akşamı kılınacak.

Bayramın son gününde de Eminönü’nde yoğunluk yaşandı Bayramın son gününde de Eminönü’nde yoğunluk yaşandı

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Müslümanlar için oruç ibadetinin yerine getirilmesi süreci de başlar. İlk sahur, oruç tutacak olanların, imsak vaktinden önce yedikleri son yemek anlamına gelir. Bu, gün doğmadan önce niyet ederek yeni bir günün orucuna hazırlık yapmak demektir. İlk oruç ise, Ramazan ayının ilk gününde tutulan oruçtur ve bu mübarek ayın başlangıcını işaret eder. Her ilde, imsak ve iftar vakitleri güneşin doğuş ve batış saatlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Ramazan'ın bu ilk günlerinde farklı ilde yaşayanlar, aynı heyecanı ve manevi hazzı yaşarken farklılıklarını kutlayan zengin bir kültürel mozaik oluşturur. Bu süreç, her yıl yeniden, toplumun manevi değerlerine olan bağlılığını ve birbirine olan sevgisini pekiştirir.


DİYANET İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ 2024

Diyanet İşleri Başkanlığına ait resmi internet sayfasında yer alan "ramazan.diyanet.gov.tr" sayfasından bulunduğunuz il ve ilçe seçimi ile imsak ve iftar vakitleri ile tüm namaz vakitlerini içeren Ramazan imsakiyesini görebilirsiniz.

2024 Ramazan imsakiyesinde yer alan bilgilere göre;

İstanbul'da ilk sahur 05:51, ilk iftar 19:13'te olacak.

Ankara’da ilk sahur 05:36, ilk iftar 18:58’de olacak.

İzmir’de ise ilk sahur 06:01, ilk iftar ise 19:21’de olacak.

DİYANET SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİ 2024 İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nusret Odabaş