ABD'nin Los Angeles kentinde göçmen operasyonlarına karşı düzenlenen ve ikinci gününde alevlenen protestolar, Trump yönetimini harekete geçirdi. Sınır güvenliğinden sorumlu yetkili Tom Homan, kentteki gerginliğe Ulusal Muhafızlarla müdahale edileceğini duyurdu.

Resim 2025 06 08 094822241

KONTOLDEN ÇIKACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Fox News’e konuşan Homan, protestoların kontrolden çıkma riski taşıdığını belirterek, “Bu gece itibarıyla kentte güvenliği sağlamak adına yeni bir adım atıyoruz. Ulusal Muhafızlar devreye girecek,” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen göçmen baskınlarını protesto eden gruplarla polis arasında süren çatışmalar nedeniyle tansiyonun yükseldiği Los Angeles’ta, artık federal güçler de sahaya iniyor.

Trump, Grönland’a özel temsilci atadı
Trump, Grönland’a özel temsilci atadı
İçeriği Görüntüle

Resim 2025 06 08 094857666

İSYAN OLARAK GÖRÜLDÜ

Trump’ın başdanışmanlarından Stephen Miller ise gösterileri “devlete karşı bir isyan” olarak niteleyerek, merkezi yönetimin bu tarz hareketlere sessiz kalmayacağını belirtti.

Protestoların, ülke genelindeki göçmen politikalarına karşı büyüyen tepkinin simgelerinden biri haline gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA