Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti.
Küresel ve yerel ekonomide öngörülebilir durumların oluşması, enflasyonla mücadelede 13 aydır yüzleri gülderen tablonun ortaya çıkması, kısa ve uzun vadede arzu edilen neticeleri yönelik doğru istikamette olunması asıl belirleyici unsurlar olmuştur.
Tüm bunlara rağmen Merkez Bankası piyasaları yakından takip edeceğine ve olası olumsuzluklara karşı dinamik bir şekilde gerekli refleksi ortaya koyacağının mesajını da vermiştir.
Yüksek faizin düşmesini iş dünyası olarak yatırım, üretim ve istihdam açısından önemsediğimiz her platformda belirtmiş, şartların oluşması durumunda durmaksızın bu yönde karar verilmesi gerektiğini ifade etmiş ve faizlerin duruşunun süreklilik arz etmesini vurgulamıştık.
Bu şekilde enflasyonla mücadele ortaya konulan mevcut ekonomi politikaları arzu edilen seviyelerde performans ortaya koydukça bu talebimizi yenileyecek ve her daim üreten Türkiye'den yana olacağız.
Merkezin bu kararını iş dünyası olarak gayet memnuniyet verici olarak buluyoruz.




