Pınar Karahan / ÖZEL

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) tarafından ekmeğe yüzde 25 zam yapıldığının açıklandığı İstanbul’da tam bir fiyat kargaşası yaşanıyor. Yapılan zamlardan sonra Üsküdar’ın bazı semtlerinde ekmek, 10-12 liradan satılıyor. Ekmeği zaten 10 liradan satan bazı fırıncılar zam kararının ardından fiyatı 12 liraya kadar çıkardı. Uygulamaya ilişkin fırıncılar, maliyetlerin arttığını ve bu nedenle ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldıklarını savunuyor. Sultangazi'de ise ekmek 8 liradan satılıyor. Bu ilçedeki fırıncılar, İTO’ya bağlı olduklarını ve Oda’nın belirlediği ekmek fiyatına uyduklarını ifade ettiler.

Türkiye-Irak ilişkilerindeki gelişme, Irak'ta nasıl yankı buluyor? Türkiye-Irak ilişkilerindeki gelişme, Irak'ta nasıl yankı buluyor?

VATANDAŞ DERTLİ

İstanbul'da ekmek fiyatlarının semt semt değişmesine tepki gösteren vatandaşlar ise "Aynı ekmek, aynı gramaj, farklı fiyat. Bu nasıl bir adaletsizlik? Ekmek fiyatlarının bir an önce düzenlenmesini istiyoruz" şeklinde tepki gösterdiler. Zaten ekmeği bugün 8 liradan aldıklarını belirten bazı vatandaşlar, zam kararıyla beraber ekmek fiyatlarının daha da yükseleceğine işaret ettiler.

DÜZENLEME ŞART

Ekmek fiyatlarının semt semt değişiyor olması, bu piyasada bir standart olmadığını gösteriyor. İlçe ilçe değişen ekmek fiyatları konusunda bir çözüm bulunması isteniyor. İTO ile fırınların bağlı olduğu mesleki kuruluşların, ekmek fiyatlarının adil bir şekilde belirlenmesi için çalışma yapması isteniyor. Böylece belirlenecek ortak tarife, ekmek fiyatlarına artan maliyete göre zam yapılmasını sağlayacaktır.

Editör: Ahmet Akar