2019 yılında ABB'nin SGK prim borcunun 200 milyon lira olduğunu hatırlatan Işıkhan, yedi ayda bu borcun iki katına çıktığını ifade ederek, borç kapatma veya taksitlendirme gibi herhangi bir adım atılmadığını vurguladı. Işıkhan, “Bu durumda haciz uygulamaktan başka çare kalmayacak,” dedi.

Yeni doğan çetesi soruşturması: İki hastanenin SGK sözleşmeleri feshedildi

Bakan Işıkhan, "Yeni Doğan Çetesi" soruşturmasında İstanbul'daki 13 hastaneye ilişkin incelemeler yürütüldüğünü söyledi. Bu kapsamda Özel Bağcılar Medilife ve Özel Bağcılar Şafak Hastanelerinin SGK ile olan sözleşmeleri feshedildi ve ödemeler durduruldu. Bakan, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarıyla iş birliği içinde soruşturmayı titizlikle yürüttüklerini, sorumluların cezalandırılması için çalıştıklarını ifade etti.

SGK bütçesi: özel hastanelere aktarılan ödemelerde düşüş

Işıkhan, SGK’nın özel hastanelere yapılan ödemelerin yıllar içinde azaldığını, 2012'de yüzde 16,6 olan bu oranının 2023'te yüzde 6,2'ye düştüğünü belirtti. SGK bütçesinden özel hastanelere aktarılan kaynağın ciddi anlamda azaldığını vurguladı.

Ardahan'da büyükbaş hayvan yüklü kamyonet ile tırın çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı Ardahan'da büyükbaş hayvan yüklü kamyonet ile tırın çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

SGK borçları için taksitlendirme seçenekleri

Belediyelerin SGK borçlarının tahsilatının sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemi için önemli olduğunu belirten Işıkhan, borçların 36 aya kadar taksitlendirilebildiğini, borca karşılık gayrimenkul takası gibi çeşitli ödeme imkanlarının bulunduğunu söyledi. Bakan, belediyelerin borçlarına ilişkin eşit davrandıklarını, tüm belediyeleri borçlarını ödemeye çağırdıklarını vurguladı.

İstihdam verileri ve işsizlik sigortası fonu

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerde istihdam artışına dikkat çeken Bakan Işıkhan, 2023 itibarıyla İşsizlik Sigortası Fonu’nun yüzde 61,2’sinin doğrudan iş gücü ve işsizlere yönelik harcamalara ayrıldığını belirtti. Fonda yapılan harcamaların düzenli denetime tabi olduğunu ifade etti.

Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için çalışma

Bakan Işıkhan, Türkiye’de yaklaşık 20 bin Tip 1 diyabetli çocuk olduğunu, sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde cihazların geri ödeme kapsamına alınacağını belirtti.

Editör: Tuğçe Huy