Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana ve Osmaniye'de meydana gelen depremlerin ardından Bakanlık birimlerine şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini açıkladı. Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 17 dakika arayla 4,8 ve 4,9 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.
Memişoğlu ne dedi?
Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adana'nın Saimbeyli ve Osmaniye'nin Sumbas ilçelerinde meydana gelen depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İlgili tüm kurumlarımızla eş güdüm halinde süreci yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar Bakanlık birimlerimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor" dedi.
Depremler nasıl meydana geldi?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Adana'nın Saimbeyli ilçesinde saat 14.19'da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden 17 dakika sonra, saat 14.36'da yine Saimbeyli merkezli 4,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem kaydedildi. Depremlerin derinliği yaklaşık 8 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntıların çevre illerde de hissedildiği belirtildi.




