Hatay'da engelli gençler üniforma giyip bir günlüğüne asker oldu Hatay'da engelli gençler üniforma giyip bir günlüğüne asker oldu

Batman'da Karatay İlkokulu’nda teneffüs sırasında nefes alamayan 7 yaşındaki A.İ., arkadaşlarının yardımıyla bahçedeki nöbetçi öğretmene götürüldü.

Sınıf öğretmeni Metin Elikçi, öğrencinin durumunu fark eder etmez heimlich manevrasına başladı.

“NEFES ALAMIYORDU, HEMEN MÜDAHALE ETTİM”

Metin Elikçi yaşananları şöyle anlattı:

Bahçede nöbetçiydim. Bir grup öğrenci yanıma geldi. İçlerinden biri (7 yaşındaki A.İ.) gözleri kızarmış, elleri titriyordu. Boğazını gösterdi, hemen heimlich manevrasına başladım. İlk etapta hafif davrandım ama nefes alamadığını görünce biraz daha bastırdım. Bir anda böğürünce rahatladığını gördüm. ‘İyi misin kızım?’ dedim, ‘İyiyim’ dedi. Hemen okul idaresine götürdüm.

Olay sonrası öğrenci sağlık kontrolünden geçirilirken, öğretmene ise çevreden teşekkür mesajları geldi.


 

Editör: Nusret Odabaş