Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Kara Hasan Paşa Kışlası’nda duygusal anlar yaşandı. 14 engelli genç, bir günlüğüne askerlik yaptı.
Aileleriyle birlikte kışlaya gelen gençler, önce saç tıraşı oldu ardından kamuflajlarını giydi. Bölük komutanı ve astsubaylar tarafından yanaşık düzen eğitimi alan gençlere, asker selamı da öğretildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temsili askerlik uygulaması kapsamında yemin töreni düzenlendi. Gençler, refakatçi askerler eşliğinde Milli Piyade Tüfeği hakkında da bilgilendirildi.
Törenin sonunda 14 engelli gence terhis belgeleri takdim edildi. Programa Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever, askeri personel ve çok sayıda aile katıldı.