Bolu’nun ünlü kayak merkezi Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 76 kişi hayatını kaybetti. Yangın faciasında yaşamını yitirenler için bugün yurdun çeşitli kentlerinde cenaze töreni düzenlendi. Otel yangınında hayatını kaybeden Seha Müge Turan (46) ve kızı Alya Turan (14) için de İstanbul'da Kilyos Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene anne ve kızının sevenleri katıldı.

ANNE İLE KIZINA ACI VEDA
Tören sırasında gözyaşlarına boğulan baba Tolga Turan, kızı Eylül'ü (19) öperek güç almaya çalıştı. Seha Müge Turan ve kızı Alya Turan'ın cenazeleri, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Kilyos Mezarlığı'na defnedildi.

'NE OLUR BİZİ KURTAR, YANIYORUZ"
Seha Müge Turan'ın eski gazeteci olduğu ve evlendikten sonra mesleğini bıraktığı öğrenildi. İngiltere'de üniversitede okuyan Eylül Turan ile babası Tolga Turan'ın İstanbul'da kaldığı, talihsiz anne ve diğer kızları Alya'nın ise komşularıyla beraber tatile gittiği öğrenildi. Otelin 7. katında 7002 numaralı odada kalan anne ve kızının yangın esnasında dumandan etkilendiği, eşi Tolga Turan'ı arayan Seha Müge Turan'ın "Ne olur bizi kurtar, yanıyoruz" diyerek yardım istediği ortaya çıktı. Baba Turan'ın facianın yaşandığı otele gittiğinde eşi ve kızının cansız bedeni ile karşılaştığı öğrenildi.

AKİŞLİ AİLESİ SON YOLCUKLARINA UĞURLANDI
Bolu'daki Grand Kartal Otel'de çıkan yangında hayatını kaybedenler arasında bulunan Gülçin Akişli, oğlu Şenol Akişli ve Şenol Akişli'nin kızı Mina Akişli için Pendik'te bulunan Seyit Seyfi Cemevi'nde cenaze düzenlendi. Düzenlenen cenazeye Şenol Akişli'nin eşi, Akişli ailesinin akrabaları ve aile yakınlarının yanı sıra Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve vatandaşlar katıldı. Gülçin Akişli, Şenol Akişli ve Mina Akişli, ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

NEDİM TÜRKMEN VE AİLESİ DE UĞURLANDI
Bir dönem Orduspor Kulüp Başkanlığı da yapan gazeteci yazar Nedim Türkmen ile birlikte eşi Ayşe Neva Türkmen (57), kızı Ala Dora Türkmen (18) ve oğlu Yüce Ata Türkmen (22) de yer alıyordu. Yangında hayatını kaybeden Türkmen ailesi için bugün ikindi namazında Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Törene, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Davut Gül, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek ve Volkan Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağ ile yakınları ve sevenleri katıldı. Aile fertleri taziyeleri kabul etti.
Nedim Türkmen'in ablaları Fatma Korkmaz ile Hanife Arslan'ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Türkmen'in vefat eden eşi Ayşe Neva Türkmen'in annesi Meral Yılmazer ise üzüntüden sinir krizi geçirdi.
ANNE KIZ YAN YANA UĞURLANDI
Yangında hayatını kaybeden Ceren Yaman Doğan ve kızı Lalin'in cenazeleri de toprağa verildi. Cenaze namazlarını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.
Bolu Fenerbahçeliler Derneği Başkan Yardımcısı ve Fenerbahçe Kongre Üyesi Rıfat Doğan'ın eşi Ceren Yaman Doğan (45) ve kızı Lalin (16) de çıkan için Bolu'nun Borazanlar Mahallesi'ndeki Bilal-i Habeşi Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazlarını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Ceren Yaman Doğan ve Lalin'in cenazeleri, kılınan namazın ardından Çığırtkanlar Mezarlığı'na defnedildi.
Lalin'in Bolu Fen Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi.
TIP ÖĞRENCİSİNE ACI VEDA
Facida hayatını kaybeden Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Yiğit Gençbay ise Ankara'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Türkkonut Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençbay'ın ailesi, akrabaları ve sevenleri katıldı.
BABA VE 2 ÇOCUĞU GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
Yangında hayatını kaybeden Yılmaz Sarıtaş ve çocukları Nehir Sarıtaş ile Doruk Sarıtaş için Ankara'da Ahmet Efendi Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Baba ve çocukları, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Yılmaz Sarıtaş'ın daha önce Ankara'da Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.





