Bolu Kartalkaya'da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınının araştırması amacıyla kurulan TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.

Komisyonun son toplantısında yangını incelemek üzere görevlendirilen bilirkişi heyeti dinlendi.

Komisyonda sunum yapan Prof. Dr. Servet İbrahim Timur, yangının saat 03.17'de otelin restoran bölümünde bulunan ızgara cihazında başladığını söyledi.

Tom26

Ferdi Zeyrek davası başlıyor
Ferdi Zeyrek davası başlıyor
İçeriği Görüntüle

"8 DAKİKA İÇERİSİNDE KONTROL EDİLEMEZ NOKTAYA GELDİ"

Yangının 8 dakika içerisinde kontrol edilemez bir noktaya geldiğini belirten Timur, "Artık burada yangını bireysel olarak söndüremezsiniz, teknik donanım gerekir. 8 dakika var, o 8 dakika boyunca kimse de fark etmiyor bunu zaten. 5'inci kattan 6'ya geçişi 6 dakika sürerken 6'dan 7'ye geçmesi yaklaşık 1,5 dakika sürüyor" dedi.

Tom28

Otelde yangın uyarı sistemi olup olmadığı sorusu sorulan Timur, "Bizden önce giden kriminal yangın alarmı paneli gördüğünü, tamamen yandığını söylüyor. Biz gittiğimizde, gerçekten burada da bir gariplik var, duvardan sökülmüş, biz göremedik. Teknik olarak faal durumda mıydı bilmiyoruz ama çalışmadığını biliyoruz" yanıtını verdi.

Tom25

400 GİGABAYTA YAKIN GÖRSEL İNCELENDİ

Heyet Koordinatörü Dr. Levent İskender ise bilirkişi heyetinin 400 gigabayta yakın görseli incelediğini söyledi.

İskender, yangın sırasında var olduğu görülen yangın söndürme cihazlarının olaydan sonra birileri tarafından yok edildiğini belirterek ayrıca Grand Kartal Otel ile Kartal Otel arasında bulunan bulunan kapalı otoparktaki güvenlik kameralarının da 22 Şubat'a kadar olan kayıtlarının silindiğinin tespit edildiğini belirtti.

Söz konusu alanda benzin ve gıda maddelerinin aynı yerde depolandığını gördüklerini de ifade etti.

Muhabir: Nusret Odabaş