Son dakika Beşiktaş haberleri... Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün gündemine ilişkin açıklamalarda bulunacağı bir basın toplantısı düzenledi.

Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleşen basın toplantısında başkan adayı olmayacağını açıkladı.

İşte Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarının satırbaşları:

'' Aday olmayacağım''

Yaklaşık 12 sene önce bu kulübe 2. Başkan olarak göreve geldim, O süreçteki zorlukları herkes hatırlıyor. Feda dönemiydi ve büyük mali sorunlarla boğuşurken 2 şampiyonluk yaşayıp 1 yıl ara verdim. Daha sonra seçimde aday olup, başkan oldum ve geçmişte yaşanan problemlerin aynısını yaşadık. Yüzlerce haciz ve icrayı hallettik. ‘’Bırakmam Seni’’ kampanyasından aldığımız destek bu sorunları aşmamızda büyük pay sahibi oldu. O zamanki yönetimle birlikte 20 milyon TL kulübe destek olduk. Bu süreç içerisinde pandemi oldu. Herkesin evinde korunmak zorunda olduğu dönemde kasaya 1 lira gelir girmeden 4 kupa kazandık. Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılı bir durum var. Maalesef acısını ben de çekiyorum ve camiamızın kan değişimine ihtiyacı olduğu için seçimde aday olmamaya karar verdim. Değişimin kulübümüze pozitif yansıyacağını düşünüyorum. Kulübümüzün 120. yılında bana başkanlık şerefini yaşatan kulübümüze teşekkür ediyorum.

'' Yeni yönetim bizi denetlesin''

Seçim kararını aldığım gün, aday olamama kararı vermiştim. Seçim sürecini uzun tutma sebebim, yeni adayların hazırlanabilmeleri ve kararlarını sağlıklı bir şekilde verebilmesi içindi. Bu süreç devam ederken, kim olursa olsun birbirlerini kibar olmalarını rica ediyorum. Eğer aday değilseniz, dernekleri dolaşarak camiayı bölmeyin. Beşiktaş’a yeni gelecek yönetimin kendisinden bir önceki yönetimi en ince ayrıntısına kadar denetlemesini istiyorum.

Beşiktaş'ta Slaven Bilic sürprizi Beşiktaş'ta Slaven Bilic sürprizi

''Başarı gelecektir, bana da pay verin''

Taraftarıma şunu söylemek istiyorum, onları çok iyi anlıyorum. Sportif anlamda gösterdiğimiz başarısızlıkların farkındayız ancak takımımızı desteklemeyi bırakmasınlar, bu durum Beşiktaş’a zarar vermek dışında başka bir işe yaramıyor. Lütfen takımımıza destek olsunlar. 11 yıl uzun süreydi. Beşiktaş’ın parasını çaldırmadım. Bugün başarısız bir takım var ama yarın başarılı olursa bana da pay verin. Zaten başarısızlığı bana yazacaksınız. Limitler ellerimizi bağladı. Diğer kulüpler bir şekilde yolunu buluyorlar ama ben o yollara başvurmam. Ben de istenilen her futbolcuyu getiririm ama tescil edemezsiniz. Başarısızlıkla eleştirilebilirim ama hakaret eden azınlıktan kurtulmalıyız. Ailemi gece vakti arayacak kadar sınırları aştılar. Lütfen bu terbiyesizlikleri yapan azınlığı temizleyin. Bu insanlar Beşiktaşlı değil.

'' TFF ile en baştan beri yalnız savaşıyorum''

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maalesef bizi zafiyet içerisinde görmüştür. Başarısızdır ve bu konuyu en baştan beri hep ben savunuyorum. TFF Başkanı bana parmak falan sallayamaz. Ben sokaktaki insan gibi davranamam. Ama emin olun bana parmak sallamadı. Hatası şudur ki 5 dakika bekleyip ayrılabilirdi. Zaten maç bitiyordu. Tribünleri göstererek, hareketler yaparak ayrılamaması gerekirdi. Ben TFF ile kavga ederken, diğer başkanlar kol kola geziyordu. Şimdi onlar da bağırmaya başladılar. Ben mücadelemi televizyonlar önünde şov yapamadan verdim bundan emin olun.

Editör: Haber Merkezi