MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında bir süredir en çok konuşulan konuların başında gelen yargı krizi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yüksek yargıdaki yetki tartışmalarına ilişkin "AYM ile Yargıtay arasındaki gerilim hali hukuk devleti ve hukuk güvenliği açısından arzu etmediğimiz durumdur" diyerek herkesin dikkatini çekti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a da tepki gösteren Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi Başkanı tarafsızlığını kaybetmiştir. Ya AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay ile AYM'yi karşı karşıya getiren konu, dokunulmazlığın iki istisnasından biridir. AYM ile Yargıtay arasında hiyerarşik bir ilişki yoktur. Bireysel başvuru kapsamında AYM'nin görevi bir temel hakkın ihlal edilip edilmediğini ve ihlal varsa nasıl ortadan kaldırılacağının belirlemesiyle sınırlıdır. Gazi meclis AYM'nin vesayeti altında değildir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş, bugün MHP Grubu'nu ziyaret edecek TBMM Başkanı Kurtulmuş, bugün MHP Grubu'nu ziyaret edecek

Meclis'te oturma eylemi yapan güruhun AYM'nin yasamayı etkisiz hale getirme girişimini görmezden gelmesi küstahlıktır, hadsizliktir, seviyesizliktir. Oturanlara sesleniyorum, siz oturmaya devam edin, Türk milleti size Osmanlı şamarını vura vura 31 Mart'ta kaldırmasını bilecektir. AYM yetki alanını genişleterek TBMM ve diğer yüksek yargıya parmak sağlamaktadır. AYM ile Yargıtay özelinde süre gelen sıcak tartışmanın son ihlal kararına özgü olmadığı açıktır. Böyle giderse bu mahkeme, Fethullah Gülen ile Murat Karayılan'a da hak ihlali kararı verecektir. Yargıtay görevini eksizsiz yapmıştır. "

Editör: Haber Merkezi