Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medya hesabı X üzerinden, sosyal platformlarda bazı hesaplar tarafından gündeme getirilen, İçişleri Bakanlığına yönelik siber saldırı gerçekleştirildiği iddialarının dezenformasyon ürünü olduğu aktarıldı.
DMM, söz konusu içeriklerde yer alan, kamu kurumlarına ait veri sızıntılarının yaşandığına ve bu verilere dair bağlantıların yayımlandığına ilişkin iddiaların incelendiğine işaret edildi.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İçişleri Bakanlığımıza bağlı ilgili siber güvenlik birimleri tarafından, bu iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır.
Bahse konu iddialar, kamuoyunda siber güvenlikle ilgili korku ve panik oluşturma amacıyla yapılmış bir manipülasyondan ibarettir.
Vatandaşlarımızın, bu ve benzeri mesnetsiz içeriklere itibar etmemeleri ve resmi kurumlarca yapılacak açıklamaları takip etmeleri önemle rica olunur."
Bazı sosyal medya hesapları tarafından İçişleri Bakanlığımızı hedef alan siber saldırı iddiaları dezenformasyon ürünüdür.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) June 20, 2025
İçişleri Bakanlığımıza yönelik siber saldırı gerçekleştirildiğine dair iddiaların çeşitli sosyal medya platformlarında gündeme getirildiği tespit… pic.twitter.com/gHbsi9zrvV