İşte Diriliş Postası ailesine katılan Doğan Çağlar'ın kaleme aldığı ilk makale
Değerli dostlar, değerli okuyucular, Diriliş Postası’nda ilk yazımı sizlerle paylaşmanın onurunu yaşatan duayen gazeteci, üstat Ersoy Dede beyefendiye teşekkür ederek yazıma başlamak istiyorum.
Gündem yoğun. Elbette Filistin’den daha önemli gündemim yok. Gazze’de yaşanan soykırım 7 Ekim 2023’ten itibaren devam ediyor. Milyonlarca Müslüman’ın gözü önünde Gazze’de soykırım yaşanıyor. Türk milleti olarak kınadık, bağırdık, çağırdık, miting yaptık, ağladık, haykırdık ve evimize dağıldık. Arap halklarının büyük çoğunluğu bunu bile yeterince yapamadı!
Peki savaş durdu mu?
Hayır!
Soykırım durdu mu?
Hayır!
Allah bir kavmi ya da insanı iki hasletten dolayı helak eder.
Birinci haslet kibir, ikinci haslet zulüm!
Şu anda Filistin’de zulüm var.
Fakat Allah zalimleri helak ederken içindeki masumlar da payını almış tarih boyunca. Çünkü zulme sessiz kaldıkları için. Zulme ses çıkarmak, bağırmak, çağırmak, kınamak değildir!
Zulme ses çıkarmak var gücünle savaşmak, direnmek, karşı durmaktır.
Şimdi yazının başlığına gelelim.
Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Filistin davasını en güçlü savunan liderlerin başında geliyor.
Kimse hakkını inkâr edemez.
Son ABD gezisinde, Birleşmiş Milletler toplantısında harika konuştu. Soykırımı net bir şekilde ifade etti, Netanyahu’ya “soykırımcı” dedi, “katil” dedi, kınadı, haykırdı, Filistin’in yanında olduğunu söyledi.
2009’da İsrail’e yaptığı “One minute” çıkışı hâlâ hafızalarda.
Erdoğan, dünyada inanılmaz bir etki bırakmış, siyonist İsrail’in yüzüne hakkı haykırmıştı!
Ama şimdi Trump’a da bir “One minute” gerek!
Türk milleti olarak Trump’a öfkeliyiz.
İsrail’e en büyük desteği veren ABD ve başındaki lider Trump!
Sayın Erdoğan, zaman zaman “Dostum Trump” diyor kendisine.
Bize göre dostumuz değil!
Erdoğan’ın son ABD ziyaretinde, Trump kameralar önünde Erdoğan’ı över gibi yaparken bir yandan da siyonist lobiyi memnun etmenin gayreti ile iğneleyici cümleler kurdu!
Gazeteci, “Sayın Erdoğan’ın İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırım hakkındaki düşünceleri ile ilgili ne söylemek istersiniz?” diye sordu.
Trump, “Sayın Erdoğan’ın düşüncesini bilmiyorum.” dedi!
“Parası verilen ama teslim edilmeyen F35’leri içeride konuşacağız.”
“Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen PYD-YPG-PKK terör devleti ile ilgili içeride konuşacağız!”
Erdoğan kahraman!
Neden? Çünkü Suriye liderini o devirdi!
Türk milletinin beyni ile alay edercesine konuşmalar, 85 milyon Türk milletini temsil eden Cumhurbaşkanımıza övgü örtüsü altında iğneleyici sözler, az konuşturmalar, ekran karesine almamalar!
Biz izlerken Sayın Erdoğan’dan şunu bekledik açıkçası:
“ONE MINUTE MR. TRUMP! ONE MINUTE!”
YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN





