İran’da 5.2 büyüklüğünde deprem: İsrail saldırıları sürerken halk panik yaşadı
İran’da 5.2 büyüklüğünde deprem: İsrail saldırıları sürerken halk panik yaşadı
İçeriği Görüntüle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Kremlin Basın Servisi tarafından açıklama yapıldı. Görüşmede, Rusya’nın 15 Mayıs’tan itibaren İstanbul’da doğrudan müzakerelerin yeniden başlatılmasına yönelik teklifi ele alındı.

MÜZAKERE TEKLİFİ MASADA

Açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı'nın, 15 Mayıs’tan itibaren İstanbul'da yapılması önerilen Rusya-Ukrayna doğrudan müzakerelerinin yeniden başlatılması konusundaki girişimi ayrıntılı bir şekilde görüşüldü” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu öneriyi desteklediği aktarılan açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın teklifini tamamen desteklediğini vurgulayarak İstanbul'da müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti” denildi.

TÜRKİYE'DEN KALICI BARIŞ VURGUSU

Kremlin’in açıklamasına göre Erdoğan, kalıcı barışın sağlanmasına yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Açıklamada, “Türk tarafı, kalıcı barışa ulaşmayı amaçlayan müzakerelerin düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesi konusunda her türlü desteği sağlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İHA