Gıda ürünlerine yönelik denetimler devam ediyor.
Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenimahalle Fuzuli Caddesi'nde bir gıda toptancısını denetledi.
Ekipler yaptığı kontrolde, yoğurt ve çeşitli peynir ürünlerinde son tüketim tarihinin silindiğini tespit etti.
İŞLETME GÖREVLİLERİN İŞİNİ YAPMASINA İZİN VERMEDİ
Gerekli işlemleri yapmak isteyen ekiplere, iş yeri görevlilerinin izin vermediği, personeli tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu belirtildi.
Bunun üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi.
MERDİVEN ALTI ÜRETİM, "KÖY YOĞURDU" OLARAK SATILIYORDU
Polis nezaretinde iş yerinde yeniden yapılan kontrolde, köy yoğurdu olarak satılan 1 ton 700 kilogram etiketsiz yoğurdun merdiven altı üretim olduğu, 100 kilogram peynirin ise son tüketim tarihinin geçtiği belirlendi.
ÜRÜNLER İMHA EDİLECEK
Yoğurt ve peynirler, Bingöl Belediyesi zabıta ekiplerince imha edilmek üzere kamyona yüklendi.
126 BİN LİRA PARA CEZASI
Gıda toptancısına, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce 5996 sayılı Kanun kapsamında 126 bin lira idari para cezası kesildi.
İş yeri hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.