Ramazan-ı Şerif'e mahsus ibadetler arasında başta oruç, teravih namazı, mukabele usulüyle Hatm-i Kur'ân-ı Kerim, fitre gibi ibadetler bulunmakta. Bunlarla beraber teravih namazından sonra Ramazan'da kılınacak namaz ve gün gün yapılacak ibadetler de merak edilmekte. Yapılan her ibadete, iyiliğe hesapsız mükafatın sunulduğu bu bereketli zaman dilimini en faydalı şekilde geçirebilmek için Farz ve vacip ibadetlerden hariç nafile ibadetlere de Müslümanlar rağbet göstermekte. Peki, bu gece (20 Nisan Çarşamba'yı 21 Nisan Perşembe'ye bağlayan gece) 20 gece olması hasebiyle; Ramazan'ın 20. gecesi kaç rekat namaz kılınır? Ramazan'ın yirminci gecesi kılınacak namazın fazileti nedir, nasıl kılınır? Konuya dair bilgiler yazımızda yer almaktadır.

Ramazan'ın 20. gecesi kaç rekat namaz kılınır? Ramazan'ın yirminci gecesi kılınacak namazın fazileti nedir, nasıl kılınır?

Ramazan ayının 20. gecesi kılınacak namaz hakkında Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi ve Sellem Hazretleri buyurur ki; "Bir kimse, bu gecede her rekatında 1 Fâtiha-i Şerîfe ile 1 Duhâ Sûresi okuyarak 6 rekat namaz kılsa, o kimsenin kabri nurlu olur ve hesâbı kolay olur."

20. gece kılınacak 6 rekat namaz ne zaman ve nasıl kılınır?

Bu gece kılınacak 6 rekat namazın vakti, akşam namazından itibaren imsak vaktine, yani yatsı namazı vaktinin bitimine kadardır. Ancak teheccüd vakitlerinde yani gecenin imsak vaktine en yakın olan zamanlarında kılmak daha faziletlidir.

Editör: TE Bilisim