Atatürk’ün Nutuk’ta “Kendisine teşekkür etmeyi milli ve vatani görev olarak görüyorum” dediği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenen film, posta ve telgraf memurlarının Kurtuluş Savaşı’ndaki özel rollerini perdeye taşıyor. Senaryosunu Selman Kayabaşı’nın yaptığı filmin yönetmen koltuğunda da Kayabaşı oturuyor.

Filmde Yusuf Aytekin ve Gülsim Ali başrolleri paylaşırken oyuncu kadrosunda Emin Gürsoy, Nizam Namidar, Benian Dönmez, Hamdi Erdoğan, Kaan Turgut, Aybike Turan gibi önemli isimler yer alıyor. Çekimleri 2021 yılında yapılan Kurtuluş Hattı’nın müzikleri Zeynep Alasya’ya ait.

Filmin Konusu
Milli Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesi… İstanbul’la Anadolu arasındaki bağı koparmak isteyen işgal kuvvetlerine karşı bir grup vatan sevdalısı gizli bir operasyon yürütür. Cepheden yeni dönen ve yıllardır hasretini çektiği kıza, Hilal’e kavuşmak isteyen Hamdi, hiç beklemediği bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Atatürk’ün Nutuk’ta özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenen sarsıcı bir hikaye.

Kurtuluş Hattı Filmi Künyesi

Yazan-Yöneten: Selman Kayabaşı
Yapımcılar: Selman Kayabaşı, Hamdi Erdoğan
Yapım: Yakın Plan
Görüntü Yönetmeni: Ercan Işık
Müzik: Zeynep Alasya
Sanat Yönetmeni: Mustafa Ziya Ülkenciler
Görsel Efektler: Digiflame
Dağıtım: CGV Mars Dağıtım

Oyuncular:
Gülsim Ali, Yusuf Aytekin, Emin Gürsoy, Nizam Namidar, Benian Dönmez, Hamdi Erdoğan, Kaan Turgut, Aybike Turan, Poyraz Ar, Serkan Şenalp, Kenneth Dakan, Alexander Dawe, Aydın Sigalı, Erol Karaduman, Ahmet Tula, Birol Cirgül, Fatih Bulut

Editör: TE Bilisim