Kurtuluş Savaşı'nın en kritik dönemi Milli Mücadele'yi anlatan film Kurtuluş Hattı'nın vizyona girmesine sayılı günler kaldı. Gizli haberleşme ağının zorlu hikayesini anlatan filmin ilk gösterimi Meclis'te yapıldı. Peki Kurtuluş Hattı filmi sinemalara geldi mi? Kurtuluş Hattı konusu ne, oyuncuları kimler? İşte tüm detaylar...

KURTULUŞ HATTI FİLMİ SİNEMALARA GELDİ Mİ?

Kurtuluş Hattı, güçlü oyuncu kadrosu ve yaşanmış hikayesiyle 13 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.

KURTULUŞ HATTI KONUSU NE, OYUNCULARI KİMLER?

Milli Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesi…

İstanbul’la Anadolu arasındaki bağı koparmak isteyen işgal kuvvetlerine karşı bir grup vatan sevdalısı gizli bir operasyon yürütür. Cepheden yeni dönen ve yıllardır hasretini çektiği kıza, Hilal’e kavuşmak isteyen Hamdi, hiç beklemediği bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Atatürk’ün Nutuk’ta özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenen sarsıcı bir hikaye.

Yönetmen koltuğunda oturan Selman Kayabaşı, filmin senaryosunu da kaleme aldı. Kurtuluş Hattı'nın başrollerini Yusuf Aytekin ve Gülsim Ali paylaşırken, oyuncu kadrosunda Emin Gürsoy, Nizam Namidar, Benian Dönmez, Hamdi Erdoğan, Kaan Turgut, Aybike Turan gibi isimler yer alıyor. Çekimleri 2021 yılında yapılan Kurtuluş Hattı'nın müzikleri ise Zeynep Alasya'ya ait.

Editör: TE Bilisim