Canan Kaftancıoğlu kimdir, kaç yaşında? Canan Kaftancıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli soruları, günün öne çıkan başlıkları arasında bulunuyor. Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onarken 2 davayı ise düşürdü. Bu son dakika gelişmesi ile beraber Canan Kaftancıoğlu olayı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bilindiği gibi, Canan Kaftancıoğlu, uzun bir süredir CHP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapıyor. Peki, Canan Kaftancıoğlu kimdir, kaç yaşında? Canan Kaftancıoğlu hapse girecek mi? İşte, Kaftancıoğlu'nun hayatı ve siyasi yaşamı...

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1972’de dünyaya geldi. Ordu’nun Mesudiye ilçesi, Çiftlik Sarıca köyünde, ilkokul öğretmeni bir baba ve ev hanımı bir annenin ikinci çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladıktan sonra 1995’te İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda vaka taraması yaptığı “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” teziyle ihtisasını tamamladı. Sivas Suşehri Devlet Hastanesi'nde acil hekimi olarak görev yaptığı dönemde Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile tanıştı ve 2001 evlendi.

2011-2012 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul basın, kültür ve iletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yıllarında ise il başkan vekilliği görevlerini yaptı. 2014 Seçimlerinde Maltepe belediye başkan adayı oldu. 13 Ocak 2018’de yapılan CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde İstanbul il başkanı seçildi.

Toplumsal Bellek Platformu’nun kurucuları arasında yer aldı. Faili meçhul cinayetleri işlediği “Benim Babam Bir Kahramandı” isimli derleme kitabı bulunmaktadır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması düzenleme komitesindedir. Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesidir.

Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu Ali Naki Kaftancıoğlu ile evlidir Çağım Işık isminde bir kızı vardır.

CANAN KAFTANCIOĞLU HAPSE GİRECEK Mİ?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onadı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

Editör: TE Bilisim