Aun ılıcalı'nın hazırlayıp sunduğu Survvivor All Star heyecanı sürerken yarışmacıların hayat hikayeleriyle kişisel bilgileri merak konusu olmaya devam ediyor. Yarışmanın dikkat çeken adaylarından biri de oyunculuğuyla tanıdığımız Batuhan Karacakaya olurken genç yarışmacının yaşı, boyu, memleketi ve fiziksel özellikleri araştırılıyor. Peki, Survivor Batuhan kaç yaşında, boyu kaç cm? Survivor Batuhan Karacakaya kimdir, aslen nerelidir? İşte hayatı ve kişisel bilgileri hakkında merak edilenler...

Survivor Batuhan kaç yaşında, boyu kaç cm? Survivor Batuhan Karacakaya kimdir, aslen nerelidir? İşte hayatı!

Survivor All Star 2022 yarışmacısı Batuhan Karacakaya, 5 Şubat 1997 tarihinde dünyaya gelmiştir. 25 yaşında olan ve aslen İstanbullu olan Survivor Batuhan, Survivor 2021'de özellikle de su parkurlarında dikkati çekmiştir.

Çocuk yaşlarda Aşk-ı Memnu ile şöhreti yakalayan Batuhan'ın akıllarda kalan görüntüsü de o şekildeydi. Ancak geçtiğimiz sene yarışmaya dahil olmasının ardından performansıyla şaşırtan Batuhan'ın boyu 1.82, kilosu ise 75'tir. Sporcu kimliğiyle öne çıkan genç oyuncu, pek çok kişiyi kıskandıracak bir görüntüye sahip.

Survivor 2022 yarışmacısı Batuhan Karacakaya 2018 yılında verdiği bir röportajda İngilizce mimarlık okuduğunu, babasının da mimar olduğunu, inşaat işlerine aşina olduğunu ifade etmiştir. Batuhan Karacakaya’nın bu açıklamasıyla birlikte, hangi üniversiteden mezun olduğuyla ilgili de bazı bilgilere yanıt aranmıştır. Batuhan Karacakaya Nişantaşı Üniversitesi İngilizce Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. 

Survivor Batuhan Karacakaya, reyting rekortmeni dizi Aşk-ı Memnu'da Bülent Ziyagil’i olarak tanınsa da, sonrasında birçok filmde ve dizide rol almıştır. Batuhan Karacakaya, şöhrete kavuştuğu Aşk-ı Memnu dizisinden sonra Umutsuz Ev Kadınları dizisinde oynamıştır. 

Dizinin bitmesiyle eğitimine ağırlık veren Survivor Batuhan Karacakaya üniversite yıllarında Diriliş Ertuğrul dizisinde de oynamıştır. 

Ailesinin, eğitim konusunda hassas olduğunu söyleyen Survivor Batuhan, oyunculuğa adım attığı ilk yıllarda babası ile yaptığı bir konuşmadan da şöyle bahsediyor: “En başından beri ailem eğitimim konusunda hassas davrandı. Oyunculuk için ajansa yazıldığım dönem babam beni uyarmış, takdirlerim teşekkür olursa beni setten alacağını söylemişti.” 

Batuhan karacakaya Dizileri

*2016-2017 / Diriliş Ertuğrul (Dündar Bey)
*2011-2013 / Umutsuz Ev Kadınları (Mert)
*2008-2010 / Aşk-ı Memnu (Bülent Ziyagil)
*2007-2008 / Bıçak Sırtı (Murat Ertuğrul)
*2005 / Beşinci Boyut (Arif/Emre)
*2004 / Büyük Buluşma (Tunç)

Batuhan Karacakaya Filmleri

*Aşk Tesadüfleri Sever - 2011
*Dersimiz Atatürk - 2010
*Bekle Beni - 2010
*Uzun Hikâye - 2012

Survivor Batuhan Karacakaya, 2004 yılında Büyük Buluşma dizisinde Tunç karakterine, 2005 yılında Beşinci Boyut dizisinde Arif-Emre karakterine, 2007 yılında da Bıçak Sırtı dizisinde Murat Ertuğrul karakterine hayat vermiştir. 

Batuhan Karacakaya, 2016 yılında ise Diriliş Ertuğrul dizisine dahil olup Dündar’ı canlandırmıştır. Diriliş Ertuğrul’daki performansıyla da dikkatleri üzerine toplayan Batuhan Karacakaya, başarısını bir üst basamağa taşımayı bilmiştir. 

2010 yılında iki sinema filminde birden yer alan Survivor Batuhan, Bekle Beni ve Dersimiz Atatürk filmlerinde oynamıştır. Batuhan Karacakaya 2011 yılında, o dönem çok konuşulan sinema filmlerinden olan Aşk Tesadüfleri Sever, 2012 yılında ise ‘Uzun Hikaye’ filminde oynamıştır.  

Batuhan Karacakaya, Aşk Tesadüfleri Sever filminde, başrol oyuncusu Mehmet Günsür’ün, bu filmdeki çocukluğunu canlandırmıştır. Karacakaya, Diriliş Ertuğrul dizisinde ise Engin Altan Düzyatan’ın hayat verdiği Ertuğrul Bey’in kardeşi olan Dündar’ı canlandırmıştır.

Editör: TE Bilisim