Terra Luna coin yüzde yüze yakın değer kaybı yaşarken kripto para piyasalarında deprem etkisi yarattı. LUNA, Bitcoin ve alt coinlerde de düşüşe neden olurken dünyanın en büyük kripot borsalarından biri olan Binance LUNA ve UST işlem çiftlerini sitesinden kaldırdı. Bu adımın ardından yatırımcılar " LUNA coin neden kaldırıldı? LUNA coin binance'de neden yok?" sorularına araştırmaya başladı. İşte, LUNA coin son dakika gelişmeler haberimizde...

LUNA COİN NEDEN KALDIRILDI?

Do Kwon ve ekibi, bu ayın başlarında kripto tarihinin en büyük çöküşlerinden birinin ardından nihayet Terra ekosistem canlanma planını hayata geçirdi. Duyuruya göre, 27 Mayıs Cuma günü Terra 2.0 adlı yeni bir zincir piyasaya sürülecek.

Duyuru, “Terra ekosisteminin yeni bir Blockchain’in doğuşunu talep eden 1623 Teklifini geçmek için oy kullandığını” belirtiyor. Önerilen plana göre, orijinal Blockchain, Terra Classic olarak adlandırılan eski zincirle ayrılacak. Yeni Blockchain, herhangi bir algoritmik stablecoin olmadan çalışacak olan Terra adını alacak.

Benzer şekilde, eski Lunatokenı Luna Classic (LUNC) olarak adlandırılırken yeni token LUNA adını alır. Do Kwon ve ekibi, önceki LUNA ve UST kripto para birimlerinin tüm sahiplerinin yeni kriptoyu Perşembe günü bir airdrop ile almasına karar verdi. Bu, katılımcıları doğrulamak için eski Terra ağından alınan anlık görüntülere dayanacak.

LUNA/BUSD alım-satım işlemleri 26/05/2022 saat 18.00 itibari ile durdurulmuştur. LUNA (eski) token’in ismi LUNC olarak değiştirilecektir. LUNC alım-satım işlemleri tekrar başlayacaktır. Binance TR Yeni LUNA Airdrop’unu destekleyecek olup, tüm diğer detaylar bir başka duyuru ile paylaşılacaktır.

LUNA COİN BİNANCE'DE NEDEN YOK?

Son 12 saat içinde Bitfinex, Bitrue ve Huobi, Terra LUNA‘nın yeni sürümlerini ve yerel tokeni LUNA coin’i destekleme niyetlerini paylaştı. Binance ve FTX gibi kripto para borsaları da Terra 2.0’ı destekleyeceklerini açıkladı.

İşlem çiftleri bu sebepten dolayı kaldırılırken Airdrop alacak kullanıcılar saldırının öncesindeki ve saldırının sonrasındaki yatırımcılar olarak ikiye ayrılıyor.  7 Mayıs tarihi milat olarak kabul edilirken bu tarihten önce alım yapan yatırımcılar daha fazla airdrop hakkedişine sahip olabilecekler.

27 Mayıs günü alınacak anlık görüntü ile de saldırı sonrasında LUNA ve UST alan yatırımcılar belirlenecek. Bugün işlemlerin durdurulması işlemi anlık görüntünün doğru bir şekilde alınabilmesi amacıyla yapıldı.

Editör: TE Bilisim