YKS’nin ne zaman başlayıp, saat kaçta biteceği araştırılan konular arasında yer alıyor. 18-19 Haziran’da düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl rekor bir katılımla gerçekleşecek. Üniversite sınavına başvuran 3 milyon 234 bin 409 aday bu hafta sonu ter dökecek. Adaylar 18 Haziran’da TYT oturumuna, 19 Haziran’da ise AYT ve YDT oturumlarına girecekler. Peki, TYT2022 kaç dakika sonra çıkılabilir? TYT sınavdan çıkış süresi! İşte merak edilenler.
TYT2022 KAÇ DAKİKA SONRA ÇIKILABİLİR?
Salonda sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların;
TYT'de sınav süresinin ilk 120 dakikası,
AYT'de sınav süresinin ilk 135 dakikası,
YDT'de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.
YKS SINAVDAN ÇIKIŞ SÜRESİ!
Adayların üç oturum şeklinde gireceği YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) bugün saat 10:15’te başlayacak. Yaklaşık 3 milyon 250 bin kişinin gireceği sınavın bu ilk oturumunda adaylar 40 Matematik, 40 Türkçe, 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji, 5 Felsefe, 5 Tarih, 5 Coğrafya ve 5 din kültürü olmak üzere 120 soruyla karşılaşacak. TYT 165 dakika yani 2 saat 45 dakika sürecek.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.





