Bugün sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.00´da başladı. TYT sınavında en erken ne zaman çıkılır sorusu, YKS kapsamında üniversite sınavının ilk adımına katılım gösterecek olan vatandaşların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Türkiye genelinde gerçekleşecek olan TYT sınavı kapsamında en erken saat kaçta çıkabileceklerini merak eden öğrenciler, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, TYT sınavından erken çıkılır mı? Süre dolmadan TYT sınavından çıkılır mı? İşte detaylar.

TYT SINAVINDAN ERKEN ÇIKILIR MI?

Adaylara sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir.

Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.

SÜRE DOLMADAN TYT SINAVINDAN ÇIKILIR MI?

TYT sınavında en erken ilk 90 dakika ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Bu kapsamda TYT sınavından en erken 1 saat buçuk saat dolduğunda çıkmak mümkün olacaktır. Öğrenciler 11.46 itibariyle sınav salonlarından çıkabilecek.

Editör: TE Bilisim