Yüz binlerce kişinin katıldığı cenaze namazıyla ebediyete uğurlanan İsmailağa Cemaati’nin Lideri büyük İslâm âlimi Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatı, İslâm dünyasını da yasa boğdu.

Ustaosmanoğlu'nun kabri, vefatının 3'üncü gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Önünden farklı illerin plakalarını taşıyan araçların bulunduğu mezarlıkta sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi yoğunluğu başladı. Ziyaretçiler yoğunluk nedeniyle Ustaosmanoğlu'nun kabri başında dua edebilmek için dakikalarca sıra bekledi.

Suudi Arabistan, Fas, Libya, Katar, Filistin, Mısır, Lübnan, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan, Pakistan, Çeçenistan ve Kuveyt başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından heyetler cenaze namazına katıldı. Katılamayanlar da yayınladığı taziye mesajları ile Mahmud Efendi’nin İslâm’a yaptığı hizmetlere şahitlik etti.

KABRİSTANI ZİYARETÇİLERLE DOLDU TAŞTI

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin kabristanı ziyaretçilerle doldu taştı. Kadınların ağırlıkta bulunduğu kabristanda Kuran-ı Kerim okunup, lokma dağıtıldı. Kabristanı ziyaret edenlerden S.E, “Ben hem yetim hem öksüzüm. Annem babam çok önce vefat etti. Şimdi Mahmud Efendi’nin vefat etmesiyle tekrar yetim kaldığımı hissettim. Gözlerimiz yaşarıyor, gönüllerimiz hüzünleniyor. Fakat biz Rabbimizin razı olmayacağı söz söylemeyiz. Allah Mahmud Efendi’den ebeden razı olsun. O bizim hidayetimize vesile olan, ömrünü İslâm’a adamış mübarek bir zattı” ifadelerini kullandı.

Mahmud Efendi’nin mezarını ziyaret eden talebelerinden M.D., “Rabbime sonsuz hamd olsun, Mahmut Efendi Hazretlerinin talebesi olmak nasip oldu. Onun sohbet halkalarında bulunup, ilmimi genişlettim. Öyle mübarek bir insan ki cenaze namazı dolup taştı. Bir o kadar daha gelemeyen insan oldu. Mahmut Efendi Hazretlerinin yetiştirdiği insan sayısı hamd olsun ki çok fazla. Bugün onun Rabbi ile kavuştuğu gün. Hamd olsun biz bu günü görüp onun mezarını ziyaret edebildik” dedi.

Editör: TE Bilisim